Nem Csollány Szilveszter az első elhunyt sportoló, aki 2000-ben dobogós helyen végzett a Sydneyben. Az aranyérmes tornász a hatodik olyan sportoló, aki fiatalon halt meg, és 2000-ben dobogóra állt az Ausztráliában megrendezett ötkarikás játékokon.

Nagy Tímea gyászol

„Igaly Dia, Benedek Tibor Kolonics György és most Csollány Szilveszter. Mindannyian érmet nyertek a Sydney olimpián és mindannyian már angyalok” – írta Facebook oldalán Nagy Tímea , a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének elnöke, aki párbajtőrben szintúgy Sydney-ben nyerte első olimpiai aranyérmét.

Több a bánat, mint az öröm

Nagy Tímea szerint „több bánatot okoz a Sydney olimpia 22 év után, mint amennyi örömet adott 2000-ben”.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kulcsár Anita 28 éves volt

Sydneyben, a női kézilabda-válogatottal ezüstérmes Kulcsár Anita 2005. január 19-én, 28 évesen halt meg végzetes autóbalesetben. A sportoló kocsija, a 6207-es úton, amely havas volt, nyílt egyenes szakaszon letért a sávjáról, és a bal oldali árokba borulva, egy fának csapódott. A füstölgő autót egy teherautó sofőrje vette észre. A sofőr kiemelte Kulcsár Anitát az autóból, de sajnos sem ő, sem a kiérkező mentők már nem tudtak rajta segíteni.

Forrás: szerencs.hu

Kolonics György 36 éves volt

Az 500 méteren kenusegyesben aranyat nyert Kolonics György 2008. július 15-én a pekingi ötkarikás játékokra készült, amikor edzés közben elhunyt. A kenus halálát hirtelen szívmegállás okozta, mint később kiderült, a tragédiát egy szívtágulattal járó szívizombetegség okozta.

Benedek Tibor 47 éves volt

A későbbiekben triplázó, Sydneyben az első aranyát szerző Kemény Dénes-féle férfi vízilabda-válogatott vezérét, Benedek Tibort 2020. június 18-án, 47 éves korában győzte le a gyilkos kór, amely ellen évek óta küzdött. Tibor halálát azóta sem tudja feldolgozni családja. Édesapja, Benedek Miklós nemrég arról beszélt, hogy ők egy házban laknak, ezért ha lemegy a kertbe és felnéz a székre, amelyen Tibor mindig ült, akkor olyankor mindig rémes állapotba kerül. Annyira rémes állapotba, hogy sokszor úgy érzi nem tudja majd a színdarabok közben sem elmondani a mondatait.

Veréb Krisztián 43 éves volt

Sydneyben, az 1000 méteren kajak kettesben bronzérmes Veréb Krisztián 2020. október 24-én, Dominikán motorbalesetben hunyt el 43 évesen.

A kajak párosok 1000 méteres számában Bártfai Krisztiánnal bronzérmet nyert a sydney-i olimpián

Forrás: MTI

Igaly Diána 57 éves volt

A sportlövő Igaly Diána, aki Sydneyben bronzérmes volt, majd négy évvel később, Athénban nyert olimpiai bajnoki címet, 2021. április 6-án, 57 éves korában halt meg koronavírusban. Az olimpiai bajnok családjával Törökbálinton élt. 2007-ben édesapja emlékére Budaörsön megalakult az Igaly József Lövészklub, ahol a SKEET lövészet utánpótlás nevelése folyik. 2019-ben életműdíjat kapott a Magyar Sportlövők Szövetségétől.

Igaly Diána négyszeres világbajnoka is volt a skeetlövősportnak

Forrás: MTI

Csollány Szilveszter 51 éves volt

Csollány Szilveszter hétfő délután halt meg 51 éves korában, Igaly Diánához hasonlóan, koronavírus miatt. A sportoló még novemberben kapta el a koronavírust. Otthon gyógyult, de állapota olyan súlyos lett, hogy kórházba szállították. Hetekig műtüdő tartotta életben.

Sydneyben nyert aranyat

A tornász 1998-ban Szentpéterváron lett Európa-bajnok, aztán 2002-ben, a hazai rendezésű debreceni világbajnokságon első. A koronát a pályafutására 2000-ben, a sydney-i olimpián tette fel, amikor olimpiai bajnok lett.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kolonics György, Csollány Szilveszter, Benedek Tibor – BPK montázs