Benedek Tibor halála mélyen megrázta egész Magyarországot, édesapja Benedek Miklós pedig nem szívesen beszélt a tragédia óta a fájdalomról, amit a fia halála okozott neki, azonban dr. Csernus Imrével való beszélgetése közben valami felszakadhatott a színész lelkében, ugyanis könnyek között vallotta be, hogyan is éli meg Tibor elvesztését.

Rettenetes fájdalom

Benedek Miklós dr. Csernus Imre vendége volt a 168 óra Maflás című műsorában, itt mesélt a fia elvesztésével járó fájdalomról, s bár a színész az elmúlt másfél évben jellemzően nem nyilatkozott ebben a kérdésben, most mégis kivételt tett, talán a beszélgetés hatására, de könnyek között vallotta be: minden este kiül a kertjébe, felnéz a csillagokra, úgy beszélget a fiával. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rémes állapotba kerül

A színész azt is elmondta, hogy mivel ők egy házban laknak, ezért ha lemegy a kertbe és felnéz a székre, amelyen Tibor mindig ült, akkor olyankor mindig rémes állapotba kerül. Annyira rémes állapotba, hogy sokszor úgy érzi nem tudja majd a színdarabok közben sem elmondani a mondatait. “Gyönyörű mosolya volt” – mondta fiáról a színész .

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Családi tragédiák

A Kossuth-díjas színművész arról is beszélt, több tragédia is beárnyékolja családjuk múltját, ugyanis az édesapja, id. Benedek Tibor, aki legendás színész és konferanszié volt, 52 évesen önkezével vetett véget az életének. Benedek Miklós továbbá azt is bevallotta, a múlt miatt a haláltól, az elmúlástól tart leginkább.

A műsor itt nézhető vissza:

Tibor másfél évvel ezelőtt ment el

Másfél évvel ezelőtt gyászba borult az ország, miután 48 éves korában meghalt Benedek Tibor. A világ egyik legjobb sportolója két évig küzdött a gyilkos kórral. Betegségét titokban tartották, csak a család, a legközelebbi barátok és sporttársak tudták, hogy nemsokára bekövetkezik a tragédia. A vízilabdázó halála mai napig feldolgozhatatlan.

Súlyos beteg volt

Benedek Tibor 48 éves korában, tavaly június 18-án hunyt el hosszú, gyógyíthatatlan betegségben. A háromszoros olimpiai bajnok súlyos betegen sem szakított a sporttal. Edzőként dolgozott, halála előtt nemsokkal vonult vissza.

Egy ország gyászolja

A vízilabda legendát mai napig felesége, Epres Panni, illetve gyermekei, a 2007-ben született Mór és a 2009-ben született Barka, és az első házasságából született Ginevra mellett a mai napig az egész ország gyászolja. 

Titokban temették el

Benedek Tibor halála előtt azt kérte, hogy szűk, családi körben temessék majd el. Családja teljesítette a legenda kívánságát, titokban helyezték örök nyugalomra Benedek Tibort. Egyenlőre még azt sem hozták nyilvánosságra, hogy hol nyugszik a sportoló.

Minden nap gondol rá

Idén februárban, egy tévéműsorban Benedek Miklós azt mondta, hogy nincs olyan nap, hogy ne gondolna fiára. „Valószínű, hogy az idő is segít. Az érzés semmiben nem változott, hogy mindennap eszembe jut és gondolok rá, az nem változott” 

Igazságtalan, hogy meghalt

A Kossuth-díjas színésznek minden nap eszébe jut Tibor mosolya, okosság, tudása és az unokái. Nem érti, ennek miért kellett megtörténnie. „Nem, tudom, igazságtalanság. Vagy hogy a Tibornak meg kellett halni, az igazságtalanság. Ebben nem léptem tovább”.

Tibor az apa

„Rossz apa voltam, nagyon rossz. Önző, rossz apa voltam, és nagyon csélcsap. Jó, hát szerettem, de közel nem voltam olyan apa, mint a Tibor. Ő csúcsapa volt. Ő mindig jelen volt. Még azt is mondhatnám, hogy ő sokkal jobban egyeztette össze a szakmát a magánélettel. Én sose tudtam, mindig úgy éreztem, hogy többet adok a szakmának, mint családnak, a feleségemnek vagy a gyerekeknek” – mondta Benedek Miklós.

A világ egyik legjobbja volt

Benedek Tibor a világ egyik legjobb balkezes vízilabdázója volt, 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban is nyert olimpiai bajnoki címet. 2003-ban világbajnok lett Barcelonában, tíz év múlva ugyancsak a katalán városban lett újra vb-győztes, de akkor már a válogatott szövetségi kapitányaként.

A kezét fogták

Benedek Tibor állapota egy júniusi éjszaka fordult rosszra. A családot késő éjszaka értesítették a Korányi Sándor kórházból, ahol egy hete feküdt, hogy baj van. A betegágyhoz a vízilabdázó felesége, Epres Panni és Tibor édesanyja sietett. A kezét fogták. Így aludt el csendben, a szerettei körében.

Sokan tudták, hogy nagy a baj

Benedek Tiborról régóta ismert volt az uszodákban, hogy beteg. A vízilabdában elért eredményei, a civil életben is példamutató magatartása, illetőleg szerető családapai szerepe folytán viszont senki nem beszélt erről. Még akkor sem, amikor tavaly májusban bejelentette: végleg visszavonul imádott sportágától. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Benedek Tibor és Benedek Miklós