Felgyorsulhatnak az események a koronavírus elleni védekezés frontján, már amennyiben alkalmazható lesz hamarosan az az új belga-amerikai vakcina, amiből nem kell majd ismétlő oltás, ugyanis egy dózis is elég lesz a védettséghez.

Felgyorsulhatnak az események

Január 29-én mutatták be és már be is nyújtották az ideiglenes forgalomba hozási kérelmet a legújabb koronavírus elleni vakcinához, ami alaposan felgyorsíthatja majd az eseményeket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

FRISS! Orbán Viktor: “Március 15-re minden regisztrált 60 éve feletti be lesz oltva, jövő héten már az orosz vakcinával is oltanak”

Kettő helyett csak egy vakcina

A belga Janssen Biotech cég, ami az amerikai Johnson & Johnson vállalat tulajdonában van egy forradalmian új vakcinát dobna a piacra, aminek az lenne a lényege, hogy kettő helyett csak egy oltás kellene kapjanak az emberek és az is biztosítaná a védelmet.

66 százalékos védelem

A vizsgálatok szerint ez 66 százalékos védettséget nyújtana a fertőzéssel szemben.

A súlyos betegségtől is véd

Az egy dózisú vakcina pedig a súlyos megbetegedések kockázatát 85 százalékkal csökkentené.

Ez is érdekelhet: Itt van minden, amit a regisztrált idősek védőoltásáról tudni kell

Hamarabb alakulna ki az immunitás

Bár az új vakcina eredménye elmarad a Pfizer és a Moderne oltóanyagoknál tapasztalt 90 százaléktól, azonban használatával nem kell megvárni, amíg letelik az előírt időtartam a két dózis között, ennek köszönhetően pedig jóval gyorsabban kialakul az immunitás.

Ez a cél

“A lényeg a súlyos lefolyású esetek megelőzése. Erre nagyon hatékony a Janssen oltása. Ezzel sok szenvedést és halálesetet tudunk majd gyorsan megakadályozni!” – idézte az Index  Anthony Fauci, az amerikai Nemzeti Allergia és Fertőzőbetegségek Intézetének igazgatójának szavait. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció, Freepik