Döbbenetes autós üldözés történt kedd este Budapesten és környékén. Migránsokat szállító kisbuszt kapcsoltak le az M0-ás biatorbágyi szakaszán, de a sofőr nem állt meg, inkább a gázra lépett. Budaörs, Budakeszi után Budára hajtott, ahol rendőrautók torlaszolták el az utat, de ez sem hatotta meg a grúz sofőrt, belerongyolt egy rendőrségi Audóba. Tudósítóink végig az események nyomában voltak. Az esetről videó is készült ezt cikkünk alján nézheted meg.

Autós üldözés a Szépjuhászné úton

Kedden este a BudaPestkörnyéke.hu tudósítói a nemrég megjelent cikkünkön dolgoztak, az Audival történt baleset helyszínelése közben kapták a hírt, hogy a rendőrök egy zárt furgont üldöznek az M0-s autóúton. Nem sokkal később pedig már arról érkezett információ, hogy a Budakeszi úton a Szépjuhászné út közelében autós üldözés “eredménye” akadályozza a forgalmat. Tudósítóink odaérve egy BMW-t találtak a 22-es busz megállójában vészvillogózva, melynek bal oldala össze volt törve, de a rendőrségi helyszínelés már végetért addigra. Ekkor újabb hír érkezett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Összetörte a menekülő furgon a rendőrautót

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

BMW-vel is ütközött, de továbbment

Megtudtuk, hogy az 1. kerületi Dózsa téren illegális migránsokat szállító kisteherautó balesetezett, ezért oda siettek a munkatársaink. Mint kiderült, ezt a lengyel rendszámú Opel Movano furgont üldözték az M0-áson, majd az M1-esen, aztán Budaörsön, Budakeszin keresztül elértek a Budakeszi útra, ahol a kanyarban a BMW-vel ütközött, de továbbhajtott.

Rengeteg rendőr érkezett a furgon elfogásához

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.

Rendőrségi zárás

Leérve a budai hegyekből az Erzsébet híd felé menekült a kisbusz, de addig már nem jutott el. Az Attila úton, a Petőfi Gimnázium előtt rendőrségi zárás várta, de a sofőrt ez sem hatotta meg, nagy sebességgel a keresztben álló Audi rendőrautónak hajtott, majd a kitört kerekű furgonnal végighúzta a jobb oldalon parkoló autókat és még több száz métert megtett a Krisztina körút felé vezető felhajtó ágon, míg végül a jármű az 56-os villamos sínpárja előtt megadta magát.

Kitörött a furgon kereke

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.

Elszaladt a sofőr

A furgont vezető grúz férfi ezután gyalogszerrel próbált elmenekülni, de a rendőrök elfogták. A raktérből összesen 35, magukat szír és marokkói állampolgároknak valló illegális migráns került elő, mindannyian férfiak, illetve egy 17 éves fiú, egyikük sem sérült meg a kalandos utazás során.

Helyszínelés

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.

Félrelökte az Audit

A sofőrt a mentők megvizsgálták, de végül őt sem szállították kórházba. Szerencsére a zárást biztosító rendőrök sem sérültek meg, amikor a furgon a szolgálati Audijukat félrelökte.

Ezzel a busszal vitték vissza őket a határhoz

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.

Biztonsági határzár

A migránsokat állampolgárság és életkor szerint háromfelé osztották, majd a Büntetés-végrehajtási Intézet buszával, illetve két rendőrségi mikrobusszal az ideiglenes biztonsági határzárhoz szállították őket. A beavatkozás idejére az Attila utat a Hegyalja út felé teljes szélességében lezárták, a BKV buszai terelve közlekedtek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt az autós üldözésről készült videó

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.