A börtönben ülő Péter örökölte Szilágyi István színész romos házát. A 17. kerületi ingatlant több tízmilliós hitel terheli, így nemsokára a bank tulajdona lehet, mivel az édesapja megölésével gyanúsított férfi szinte biztos, hogy nem tudja törleszteni az adósságot.

Tavaly májusban történt a gyilkosság

2020. május 3-án reggel 17. kerületi otthonukban Sz. Péter megölte 83 éves édesapját. A nyomozás adatai szerint Sz. Péter színész édesapját 7 és 8 óra között hosszú perceken keresztül bántalmazta, kalapáccsal többször fejbe verte, fojtogatta, valamint mellkasát is megtaposta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

A helyszínen meghalt

Szilágyi István végül többszörös koponyatörés és sorozat-bordatörés következtében a helyszínen belehalt sérüléseibe. Elfogása után a színész fiát zavart állapota miatt először kórházba vitték, majd gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették. 

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szüleivel aludt

A nyomozók rekonstruálták a tragédia napján, illetve az azt megelőző éjszakán történteket is. A nyomozás alapján Sz. Péter az emberölés előtti éjszaka nyugtalan volt, és szülei közé feküdt le aludni, reggel pedig egy kalapáccsal támadta meg apját.

Jolika néni segítségéért ment

Sz. Péter édesanyja próbált segíteni férjének, de fiát nem tudta megállítani. Ezután egy közeli üzletbe sietett, és onnan kért segítséget. A boltosok értesítették a rendőrséget és a mentőket.

Nem volt pénzük gyógyszerre

A tragédia után Szilágyi István felesége elmondta, hogy fia állandó gyógyszeres kezelés alatt állt. A gyilkosság előtti napokban azonban a nehéz anyagi körülmények közt élő idős házaspárnak nem volt pénze fiúk gyógyszereire, emiatt nem váltották ki azt.

Az özvegy is meghalt

Tavaly ősszel lett hirtelen rosszul Szilágyi István felesége. Kórházba szállították, ahol kiderült, hogy rosszindulatú tüdődaganata van. Jolika néni februárban halt meg egy fővárosi kórházban.

Fia örökli a házat

Az özvegy halála óta a 17. kerületi romos ház üresen áll. Mivel a szobrászművész volt a ház egyedüli tulajdonosa, így a hatályos jogszabályok értelmében a jelenleg is letartóztatásban lévő Péter örökli. Ám hogy mi lesz utána a ház sorsa, az még kérdéses.

Hitel terheli a házat

Az ingatlanon több, mint harminc millió forintnyi hitel van, amelyet a család nem tudott rendezni. Mivel a börtönben lévő férfinak esélye sincs arra, hogy kifizesse a több tízmilliós tartozást, amint a nevére kerül a ház, a bank már le is foglalhatja.

A börtön után a családi házban szeretne élni

A család egyik ismerőse szerint az édesapja megölésével gyanúsított Péter szeretné megtartani a házat. Abban reménykedik, ha egyszer szabadul, akkor oda tér vissza.

Nem tudná fizetni a hitelt

„Persze, az már más kérdés, hogy a hitelt nem tudná fizetni, így szinte biztos, hogy viszi a bank az egészet. Sok szép emlék köti őt ahhoz a házhoz, és persze, élete nagy tragédiája is, hiszen ott halt meg az apja” – mondta a Blikknek Péter ismerőse.

Pár emberrel tartja a kapcsolatot

„A börtönben amúgy nincs vele sok probléma, de nem nagyon barátkozik másokkal, sokszor magának való, nem keresi mások társaságát. Pár emberrel tartja a kapcsolatot a kinti ismerősei közül, de leginkább csak várja, hogy a cellában elteljen a nap” – mondta az ismerős.

Életfogytiglant kértek rá

A Főváros Főügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje életfogytig tartó fegyházbüntetésre, illetve tiltsa el a közügyek gyakorlásától. A tárgyalás októberben folytatódik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Szilágyi István – Forrás: bpk montázs