Szívszorító olvasni a tragikusan hirtelen elhunyt 29 éves Siklósi Örs utolsó gondolaiat, melyet a zenekar osztott meg a gyászoló rajongókkal. Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, egy hónappal ezelőtt hunyt el az AWS frontembere. Siklósi Örs Budakeszin született, ott alapította együttesét, amellyel megnyerték A Dal című műsort. 2018-ben az AWS együttes képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Szerette volna elmondani 

Az énekes még tavaly novemberben arról írt az Instagram-oldalán, hogy „hamarosan elmeséli, mi történt vele”, ám az élet közbeszólt. Most Örs zenésztársai úgy döntöttek, nyilvánosságra hozzák barátjuk utolsó üzenetének egy részét, mint írják: talán egy kis iránymutatást is adhat nekünk, akik most még nehezen tudjuk elfogadni a történteket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kétféleképpen lehet megmászni egy hegyet

Ezt írta a fiatalon elhunyt énekes: „Az egész kezelés során egy hasonlat volt előttem, ami vitt előre: kétféleképpen lehet megmászni egy hegyet. Szenvedhetsz, hogy milyen fárasztó, fáj mindened, és amúgy is minek, vagy pedig bevállalod, hátadra veszed a zsákodat, és teljesíteni akarod a lehető legjobban.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Élni akarás

Voltam sokszor nagyon lent, átestem pár életmentő műtéten, volt, hogy nem tudtam mozogni, de mindig az élet és az élni akarás vitt előre, akármennyire is rossz volt.

Az életnél nincs semmi fontosabb

Szeretném ezt az üzenetet közvetíteni, hogy az életnél nincs semmi fontosabb. Akármekkora a hegyed, mászd mosolyogva, örülj annak, hogy élhetsz, és ne félig üresnek, hanem félig telinek lásd a pohárban a vizet.”- írta Siklósi Örs.

Júliusban vonult vissza

Tavaly július elején az AWS közleményben tudatta, frontemberük egészségi állapota miatt egyelőre nem vállalnak egyetlen koncertet sem.  A zenészek azt írták, Siklósi Örs lebetegedett, és mivel a felépülése hosszú időt vesz igénybe, meg kellett hozniuk ezt a döntést. 

Budakeszi csapat volt

Az AWS zenekart Siklósi Örs és társai 2006-ban éve alapították Budakeszin. Örsöt a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium diákja volt, többek közt ő alapította a Prohászkalap iskolaújságot is.

Budakeszin temették el

Temetése Budakeszin volt szűk körben. Most megszólalt menedzsere és jóbarátja, Marosi Nikolett, aki elmondta, miért bírt különös jelentéssel a végső nyughely Örs számára.

Vissza akart költözni Budakeszire

„Itt nőtt fel, ide járt iskolába, itt alapították az AWS-t és ide is szeretett volna visszaköltözni idősebb korában. Nagyon szerette ezt a várost. A sírkövére Örs szinte bármilyen dalszövegéből lehetne idézni, rengeteg nagy igazságot fogalmazott meg az évek alatt”– mondta Marosi Nikolett.

Budakeszi polgármestere is megemlékezett róla

Győri Ottília Facebook oldalán ezt írta: „…a szíveden a jel / Mi a földről az égig emel” – Siklósi Örs, az egykori Prohászkás diák az országos hírű AWS-zenekar frontembereként Budakeszi jó hírét vitte, sokan büszkék voltunk, vagyunk rá. Február elején jött a tragikus hír: 29 évesen örökre el kellett búcsúznunk tőle.

Díjat kapott Budakeszitől

A polgármester Facebook oldalán arról is ír, hogy a napokban a budakeszi önkormányzati képviselők úgy döntöttek, hogy posztumusz őt illeti a Budakeszi Ifjúsági Díj. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt az együttes posztja

Kiemelt kép: Siklósi Örs – BPK-montázs