A Budakörnyéki Önkormányzati Társulás szervezésében, a Budakörnyéki Egészségprogram keretében, a térség iskoláinak és intézményvezetőinek tartott rendezvényen többek közt a drogmegelőzésről beszéltek a meghívott előadók. Menczer Tamás, Pest 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője bejelentette, hogy új szakrendelő épül Budakeszin.

Új szakrendelő Budakeszin

A Budakörnyéki Önkormányzati Társulás szervezésében, a Budakörnyéki Egészségprogram keretében, a társulás iskoláinak és intézményvezetőinek tartott rendezvényen jelentette be Menczer Tamás, a térség országgyűlési képviselője, hogy új egészségházat építenek Budakeszin. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Menczer Tamás, országgyűlési képviselő beszél a rendezvényen

Fotó: BudaPestkörnyeke.hu

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

21 szakrendelést terveznek

A képviselő elmondta, a magyar kormány 311 millió forintot csoportosított át a rendelő építéséhez, és a tervek szerint nemsokára elkezdődik a kétszintes, 300 négyzetméteres rendelő megvalósítása. Menczer Tamás azt is mondta, hogy az új egészségház jelenlegi kapacitása megduplázódik, a tervek szerint 21 szakrendelés lesz majd. Az országgyűlési képviselő arról is szólt, hogy idén októberben megnyílik Budakeszin a tanuszoda.

Drogmegelőzés az iskolákban

Kürtösi Pál rendőrzászlós, Telki és Remeteszőlős körzeti megbízottja, az iskolaigazgatóknak tartott rendezvényen azt mondta, hogy a kábítószer sajnos jelen van a fiatalok körében, a budakörnyéki iskolások is találkoznak ezzel a problémával. A körzeti megbízott szerint nagyon fontos, hogy a pedagógusok figyeljék a diákokra. Szerinte intő jel lehet, ha egy tanuló folyamatosan álmos vagy indokolatlanul mindenen mosolyog az órán, akkor valószínűleg tudatmódosító hatása alatt áll.

Kürtösi Pál, Telki és Remeteszőlős körzeti megbízottja előadást tart

Fotó: BudaPestkörnyeke.hu

Erre figyeljen a szülő!

A körzeti megbízott szerint a szülő tud a legtöbbet tenni annak érdekében, hogy a fiatalok ne szokjanak rá a drogra. Kürtösi Pál azt mondta, egy szülőnek akkor érdemes gyanakodniuk: ha a gyerek a szokásos zsebpénzen túl plusz pénzt kér, ha a szobájában pici zacskót vagy kis doboz talál, amelyet korábban nem látott, vagy ha olyan szagot érez, amelyet addig nem érzett, akkor szinte biztos, hogy kábítószert talált a gyerek holmija közt

Elf Bar

A zászlós továbbá felhívta a pedagógusok figyelmét, hogy rövid idő alatt igen népszerű lett a magyar fiatalok körében az illegálisan forgalmazott, „a dohányzás új generációjaként” emlegetett úgynevezett „manórúd”, az Elf Bar. Ez egy elektromos cigi, amelynek nagyon kedvező ára, a fiatalok az interneten vásárolják ezt az egészségre rendkívül káros dohányterméket.

Győri Ottila, a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás elnöke

Fotó: Budakeszi Hírmondó

Akciótervet készít a BÖT

Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere, aki a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás (BÖT) elnöke is egyben, ezzel kapcsolatban bejelentette, hogy a következő ülésén napirendre tűzik az Elf Bar problémát. A Budakörnyéki Egészségprogram keretében hamarosan egy akciótervet tesznek le az asztalra. A BÖT elnöke azt mondta, ebben a munkában nagyon számít a rendőrség segítségére is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Országos szintre emelik a BÖT programját

Elsőként írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy a rendezvény első napjának vendége volt Takács Péter, egészségügyért felelős államtitkár, aki bejelentette, hogy a kormány a jövőben erősíti a járási egészségügyi intézményeket. Az ő feladatuk lesz a háziorvosi, a szakrendelői és a prevenciós ellátás. Az államtitkár azt mondta, hogy ebben élen jár a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás programja, a Budakörnyéki Egészségprogram, amelyet Budakeszin már megvalósítottak. Ennek a kistérségi társulásnak az egészségprogramját valósítja meg a kormányzat az ország többi, 197 járásában. 

Ez is érdekelhet

Hatalmas siker Budakeszin: Az élen járó Budakörnyéki Egészségprogram mintájára alakítanák át az ország összes járásában az egészségügyi ellátást

Kiemelt kép: Győri Ottilia, a BÖT elnöke és a térség iskolaigazgatóinak társaságában – Forrás: Budakeszi Hírmondó