Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt haladékot kaptak a tanárok, december végéig még beoltathatják magukat azok, akik eddig nem kérték a koronavírus elleni vakcinát, legalábbis ez derült ki az RTL Klub híradójából, azonban az állításokat az EMMI most cáfolja.

Így be tudják fejezni az őszi félévet

Mint megírtuk az RTL Klub Híradója szerint az erről szóló levelet hétfőn kapják meg az érintettek. Eddig úgy volt, hogy december 15-ig kell legalább egy oltást megkapnia annak a tanárnak, aki eddig nem oltatta be magát.

Tüntetés Devecseren

A kereskedelmi tévé szerint Devecserben azért tüntettek, hogy ne küldjék kényszerszabadságra a beoltatlan tanárokat. A városban hét pedagógus nem kérte a vakcinát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Több ezer tanár hiányozhat januártól

A becslések szerint komoly tanárhiány alakulhat ki januártól, akár a 3-5 ezer pedagógust tiltanának el szakmája gyakorlásától. Pontosabban küldenék őket egy éves fizetésnélküli szabadságra.

Cáfol az EMMi

A fenti állításokat azonban az EMMI most cáfolja, sajtóosztályuk az atv.hu megkeresésére azt mondta: nem igaz, hogy december 31-ig meghosszabbították a kötelező oltás határidejét.

Oltási pótlásra van lehetőség

“Értesülésük téves, nem változott a határidő. A jogszabály eleve azt rögzítette, hogy akik december 15-ig nem vették fel az oltást, azoknak a munkáltató felhívását követően 15 napjuk van arra, hogy ezt pótolják” – válaszolta a portál megkeresésére az EMMI, hozzátéve: az oltás pótlására van lehetőségük december 31-ig.

Vasárnap reggeli adatok

A világon 274 213 886 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 5 349 699 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint vasárnap reggeli adatai szerint. Egy nappal korábban 273 668 314 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 5 344 177 volt.

Ez is érdekelhet:

Lemondott egy brit politikus az ottani korlátozások miatt

Azonnali hatállyal lemondott Lord David Frost, a brit kormány Brexit-ügyi államtitkára. Frost a brit kormány az omikron koronavírus-változat terjedésének megfékezésére érvénybe léptetett – a kormányzó Konzervatív Párton belül általánosságban is rendkívüli ellenállással fogadott – korlátozásokkal indokolta távozását. A politikus szerint: meg kell tanulni együtt élni a koronavírussal.

Párizsban nem lesz tűzijáték

A párizsi önkormányzat közleményében azt írta, hogy “sajnálattal kell lemondanunk a Champs-Élysées-n december 31-re tervezett ünnepi rendezvényeket” – írja a The Guardian. A bejelentés összhangban volt a kormány tudományos tanácsadói által megfogalmazott új ajánlásokkal, amelyekkel az omikron variáns terjedését akarják megfékezni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Koronavírus tájékoztató oldal