Oszvald Marikát a szomszédja hívta fel, hogy baj van, majd később szembesült a károkkal, amikor hazaért. Csak pár óra pihenést engedett magának, azóta menteni próbálják, amit csak tudnak.

Nyugodt oázis

Oszvald Marika minden év áprilisban kiköltözik a fővárosból a gödöllői nyaralójába és novemberig ott marad. A telket az édesapja vette több mint 40 éve, és azóta hatalmas átalakuláson ment keresztül. Az Operettszínház sztárja igazi oázist alakított ki a területen, ami a menedéke lett. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mindenhol faágak

Ide vonul el, ha egyedül szeretne lenni, de ide hívja gyakran kollégáit is. A vihar első rohamában majdnem tönkretett mindent: fák dőltek a medencére, mindenfelé letört faágak mutatták a szél útját – írja a Bors.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem volt otthon

A színésznő Sopronban töltött két napot, a Kőfejtőben mutatták be a Hegedűs a háztetőn című darabot. Ott izgult, hogy mi lesz édenkertjével és sajnos félelme beigazolódott.

Nem kímélte az udvarát

„Szombat délelőtt hívott a szomszédom, hogy az egész környéken nagy a baj, pusztító erejű vihar tombolt” – mesélte a Borsnak Oszvald Marika. „Az én házamat, udvaromat sem kímélte a szél, féltettem az üvegborítású medencét, a csodálatos virágaimat, az egész kertet, amiben annyi, de annyi munkám van.”

Négy óra alvás után látott munkának

„Vasárnap hajnal négykor értem haza, a hajnali félhomályban is láttam a pusztítást, de aludnom kellett néhány órát, hogy elkezdjem a kármentesítést. Négy órát adtam magamnak, tovább nem is tudtam volna aludni jó szívvel.”

Többen segítenek neki

Hozzátette: „Hát reggelre se lett jobb a látvány, mindenfelé letört ágak, a medencére dőlő, kitört akácfák. Hívtam segítséget, azóta is dolgozunk, nagy a kár. De nem panaszkodom, mert mások sokkal rosszabbul jártak.”

Nincs áram

A munkájukat nehezíti, hogy a környéken nincs áram. „40 órája nincs áram, így nehezebb menteni a menthetőt, de mindent megteszünk. Mondjuk a fridzsiderem leolvadt, minden mehet majd a kukába. De sebaj! Ezek pótolható dolgok, a lényeg, hogy nem történt tragédia!” – tette hozzá.

Óriási viharkárok

Nemcsak Oszvald Marika gödöllői kertjére, hanem Sasvári Sándor csömöri birtokára is lecsapott a vihar. „Ahogy lehetett tudni, hogy jön a vihar, behoztuk az összes lovat” – kezdte a Ripostnak Sasvári Sándor. „Nyáron kint szoktak lenni a karámban, de nem kockáztattunk. És milyen jól tettük, a vihar, a dörgés, villámlás őket is megijesztette volna, kárt is tehettek volna magukban” – tette hozzá.

Kidőltek a fák

„A birtokot viszont nem tudtuk védeni, persze, amit tudtunk kintről bevittünk, de a gyönyörű, hatalmas fáink nem úszták meg. Persze bent a házban is hallottam hajnalban, mekkora a vihar. Sose éltem át ehhez még csak hasonlót sem!”

Hatalmas a kár

„Bentről is félelmetes volt, de arra a képre nem lehetett felkészülni, ami kint fogadott. Letarolt minket a vihar! Az évtizedek befektetett munkája pár óra alatt majdnem megsemmisült, mindenfelé kettéhasadt fák, a karámra rádőlt vastag ágak, hatalmas a kár! Persze nem ijedünk meg, ahogy lehet nekiállunk a helyreállításnak és bízunk benne a szombat esti vihar már kegyes lesz hozzánk!” – mondta a színművész. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Oszvald Marika