Már a saját kislánya túszul ejtése előtt tíz nappal rejtélyes, fenyegető üzeneteket osztott meg a nyilvánossággal kódolt nyelven közösségi oldalán az az egyiptomi férfi, aki augusztus 23-án barikádozta el magát a volt párja soroksári házában a 8 éves gyermekével. A. Mohamed egy bozótvágó kést a kicsi nyakához szorítva fenyegetőzött gyilkossággal, végül a TEK kommandósainak kellett közbelépniük.

Foglyul ejtette lányát

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, néhány héttel ezelőtt, a 23. kerületben, egy felbőszült arab férfi 8 éves lányát ejtette foglyul családi házukban. Az épületből még éppen ki tudott menekülni a 8 éves gyermek édesanyja, Hajnalka, aki azonnal értesítette a rendőröket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Bozótvágó kés volt nála

Mivel a volt párja egy hatalmas bozótvágó késsel fenyegetőzve zárkózott be a családi házba, és félő volt, hogy kárt tesz a kisiskolásban, a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége törte rájuk az ajtót. A férfit azóta már letartóztatták.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

TEK-esek a soroksári háznál

Forrás: Youtube.com

Hollandiában ismerkedtek meg

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a Soroksáron élő Hajnalka biztosítási szakemberként dolgozott Hollandiában. Ott ismerkedett meg az egyiptomi származású Amadallával. Kezdetben csak barátkoztak, ám aztán a nő nem tudott ellenállni a férfi sármjának és kedvességének.

Szenvedélyesen udvarolt

Az arab férfi szenvedélyesen udvarolt, és a tenyerén hordozta a magyar nőt. Hajnalka a világ legboldogabb emberének érezte magát. Ezután döntöttek úgy, hogy családot alapítanak Magyarországon.

Hajnalka szakított a férfival

„Ez a férfi nem normális ember, de az elején én is bedőltem neki! Aki nem ismeri, ránézésre azt hiszi róla, hogy egy angyali lény, de Amadalla előbb-utóbb megmutatja az igazi énjét. A lányom is rájött erre, ezért annak ellenére jobbnak látta, ha kilép a kapcsolatból, hogy egy közös lányuk is született” – mondta a támadás után Ferenc, Hajnalka édesapja.

Bántalmazta a nőt

A férfi korábban is bántalmazta a soroksári nőt. Ezután eljárás indult ellene, amiért nem jogerősen egy év felfüggesztett börtönre ítélték. Korábban a bíróság két hónapra a távoltartását is elrendelte, ám azt is megszegte.

Nem tiltotta az apától a lányát

„Eleinte a szakítást sem akarta elfogadni, terrorizált, és azt hitte, mindenbe beleszólhat. Ennek ellenére a kislányunkat soha nem tiltottam el tőle, még a túszul ejtése előtt néhány nappal is nála aludt. A megbeszélt időpontban viszont nem akarta őt visszaengedni hozzám és már akkor is a megölésemmel fenyegetett – mesélte a fiatalasszony.

Kódolt nyelven üzent

A kislány édesanyja az eset óta most először szólalt meg. Azt mondta, egykori párja már a támadás előtt tíz nappal, rejtélyes fenyegető üzenetet osztott meg közösségi oldalán. Az üzenetből azt lehetett kiolvasni, hogy a „kislány hazamegy apával”. A túszúlejtés előtti napon pedig angol rövidítéssel azt írta, hogy „amikor megölöm anyát”.

Telefonon szóltak, hogy baj van

A nő ennek tudtatában ment el a túszul ejtés napján feljelentést tenni. Az egyiptomi férfi pedig eközben Soroksárra ment. „Az ügyészségen voltam, amikor hívtak, azonnal menjek haza, mert a gyerekem apja odament, az apukámat ellökte, a lányunkat pedig megragadta és berángatta magával a házba, és egy hatalmas késsel a kezében üvöltözik, hogy megöli őt. Egy zsigerelőkés már nála volt, a bozótvágót pedig nálunk találta” –mondta a fiatal nő a Blikknek.

Élőben közvetítette volna

„A túszejtéskor el akarta érni, hogy oda menjek, élőben akarta közvetíteni a kivégzésem. Nem véletlenül kapcsolta be többször ezt a funkciót a Facebookon. Az is elhangzott, hogyha bárki más betörne, végez a gyerekkel. A túsztárgyalónak azt is mondta, akkor is így tesz, ha a nagykövetségről nem hívnak oda neki valakit”  – mondta a nő.

Megviselte a kislányt az eset

Miután nem értettek vele szót, a Terrorelhárító Központ különleges egysége akcióba lépett: hang- és fénygránátokat vetettek be, aztán behatoltak és a kislányt kimenekítették. Előbb kórházban megvizsgálták, aztán több hatósági pszichológus is foglalkozott vele. Bátran viselkedett, de nagyon megviselte, hogy a bántalmazó apjával a rendőrség folyosóján újra találkozott. Ettől annyira remegett, félt, hogy be kellett vele zárkózni az irodába.

Rémálmok gyötrik

Az édesanya szerint a kislány pontosan tudja, hogy az apja mire készült, és szerinte tényleg megtette volna, ezért is örül annak, hogy börtönbe került. A TEK-eseket azóta magasztalja. Korábban nyomozó akart lenni, de most már inkább közéjük tartozna. A megmentése után az első kérdése az volt, mikor megyünk fagyizni, de azóta rémálmok gyötrik, amikben az apja elrabolja, fogva tartja és kiabál vele.

Terrorcselekményt követett el?

A család ügyvédje szerint az egyiptomi férfi terrorcselekményt követett el, mivel a követeléseit egy állami szerv, a rendőrség felé közvetítette. Mivel a kislány retteg az apjától, azt szeretnék elérni, hogy a férfi utasítsák ki Magyarországról. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Kiemelt kép: a TEK-esek viszik ki a 80 éves kislányt a házból – Forrás: Youtube.com