Az OTP ügyvezető igazgatója nevében hívogatják csalók az ügyfeleit, akiktől azt kérik, telepítsenek egy programot a telefonjukra. A bank arra figyelmeztet, hogy senki ne dőljön be nekik, mert ezzel a módszerrel pénzhez juthatnak a csalók.  

Sok bejelentés érkezett

Az elmúlt napokban az OTP Bank ügyfélszolgálatára jelentős számú bejelentés érkezett, arról, hogy ismeretlen elkövetők új módszerrel próbálják megszerezni az ügyfelek megtakarításait – adta hírül a pénzintézet.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az ügyvezető igazgató nevében telefonálnak

A szerdai bejelentés szerint telefonon magukat az OTP Bank vezető tisztségviselőjének, Bucsek Gábor Csaba ügyvezető igazgatónak kiadó személyek azzal a megalapozatlan indokkal hívják fel az embereket, hogy számlájukat feltörték, vagy arról nagy összegű vásárlást kezdeményeztek.

Napi programajánlat Budapestről és környékéről, folyamatosan frissülő tartalommal. Ne maradj le te sem a legjobb helyekről, eseményekről. A részletekért kattints ide!

Program telepítését kérik

A sokszor hosszúra nyúló beszélgetések során azt kérik, hogy a probléma megoldása érdekében az ügyfelek telepítsenek egy programot az online bankolásra használt készülékükre. Ez az alkalmazás legtöbbször az AnyDesk.

Az ügyfélszolgálathoz hasonló számról jönnek a hívások

Az elkövetők még arra is figyelnek, hogy a telefonkészülékek a bank ügyfélszolgálatának telefonszámához hasonló számot jelezzenek ki.

Ez is érdekelhet

“Na mi van Sopikám? ” – 21 évvel ezelőtt ölette meg pizzafutár barátjával fia Soproni Ágnest, a színésznő maradványait a solymári erdőben ásták el

Nemcsak az OTP ügyfeleit hívhatják

Nemcsak az OTP, hanem minden bank ügyfele érintett lehet, ugyanis az elkövetők nem tudják, hogy ki melyik banknál vezeti a számláját.

Ne telepítsenek semmit

Kérjük azokat, akik ilyen hívást kapnak, hogy a telefonáló kérése ellenére se telepítsenek alkalmazásokat készülékükre, mert segítségükkel az elkövetők jogosulatlan tranzakciókat hajthatnak végre – írta a pénzintézet.

Az OTP soha nem kér telefonon adatokat

Az OTP Bank soha nem kér telefonon az ügyfelektől bankkártya adatokat, illetve az online bankoláshoz szükséges azonosító adatokat sem.

Ez is érdekelhet

Óriási sikkasztás az OTP-nél, saját munkatársa lopta meg Csányi Sándor milliárdos bankvezért, menő borászok is érintettek az ügyben

Ezt kell tenni, ha ilyen hívás érkezik

Ha ilyen hívást kap valaki, azonnal szakítsa meg a beszélgetést és hívja fel bankja ügyfélszolgálatát, hogy rákérdezzen a vitatott tranzakcióra.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: OTP fiók – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu