Etyek botrányairól elhíresült fideszes polgármestere, Zólyomi Tamás éppen szabadidőruhában és sportcipőben volt a polgármesteri hivatalban, amikor bement hozzá az RTL riportere, hogy interjút kérjen tőle. A polgármester úgy döntött kitessékeli a tévéstábot a hivatalból, mert ahogy fogalmazott: hazug médiákat nem látnak Etyeken szívesen.

Beszólt a tanároknak

Az etyeki polgármesterről tegnap írtuk meg, hogy két lábbal rúgott bele a helyi tanárokba, mert nem tetszett neki az aradi vértanúk emlékére rendezett ünnepség. Szerinte bizonyos tanárok ellene dolgoznak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mételyező tanárok

A polgármester nyáron egy színes iskolai képbe látott bele melegpropagandát és az ördög művének tekintette. Most mételyezőknek, ármánykodóknak és ferde gondolkodásúaknak nevezte a tanárok egy részét. Erről akarta őt kérdezni az RTL riportere.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Tessék kifáradni a hivatalból!

Zólyomi Tamás, amikor megtudta, hogy az RTL stábja keresi őt a polgármesteri hivatalban így fogalmazott: ”Tessenek kifáradni a hivatalból! Köszönjük szépen a lehetőséget” – mondta. A riporter megkérdezte tőle, hogy nem szeretne nyilatkozni? Erre a polgármester így felelt: „Hazug médiákat nem látunk Etyeken szeretettel”, majd kétszer is elmondta: „Tessék kifáradni a hivatalból”. Az erről készült videót a cikkünk végén nézheted meg.

Építési vállalkozóból polgármester

A jelenlegi polgármester a Fidesz felkérésére indult a 2019-es választáson, alig 100 szavazattal nyert a független jelölttel szemben, láthatóan a választási eredmény megosztotta a falut. Zólyomi Tamás tősgyökeres etyeki, civilben építési vállalkozó. 24 évvel ezelőtt, alig 20 évesen alapította meg szüleivel a cégét – írja róla a Feol.hu.

Felkérésre vállalta

Etyek polgármestere a nagyapja nyomdokaiba lépett. A nagypapa kőművesként sok házat épített a községben és a környéken. A mesterember gyermekeit taníttatta, fia a helyi szőlészeti gazdaság vezetője volt, lánya postamester. Zólyomi Tamás nem titkolja, felkérésre vállalta el a megméretést a Fidesz–KDNP támogatottjaként, nem pártpolitikai okokból elsősorban.

Kézfogás és elzavarás

Az etyeki polgármesterről azt is írták, hogy „a személyes kapcsolatokban hisz, a kézfogásokkal megpecsételt találkozásokban.” Az RTL-t elzavaró polgármester a minap így fogalmazott a közösségi oldalán: „Sajnos iskolánkban működnek olyan tanárok, akik megegyeztek abban, hogy amíg ilyen polgármestere van Etyeknek, addig ők nem hajlandóak sem felkészíteni diákjaikat, sem részt venni települési rendezvényeinken.”

Ferde gondolkodásúak

A polgármester hozzáteszi: „Ennél a ténynél már csak két rosszabb paraméter van, az egyik, hogy ezek a pedagógusok szövetkeztek az igazgató úr, azaz az intézmény vezetőjének ellátandó munkájának az ellehetetlenítésére és ezt politikai, ideológiai alapon teszik, ami törvénytelen, szabályellenes! Nemzeti hőseink példái, áldozatai megtanítottak bennünket harcolni! Dolgozni fogunk érte, hogy a mételyezőket, ármánykodókat, ferde gondolkodásúakat közösségünk kivesse magából!” – zárja bejegyzését Etyek polgármestere. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt az RTL videója 01:38-től érdemes megnézni

Kiemelt kép: Zólyomi Tamás, Etyek polgármestere – Forrás: Facebook/Zolyomi Tamás/BPK-montázs