Úgy tűnik, hogy a kánikula ellenére felerősödhet a koronavírus-járvány. A kanadai pólóválogatott visszalépett a vizes világbajnokságtól, Zacher Gábor szerint ősszel jöhet egy újabb hullám, miközben világszerte emelkedik a fertőzöttek száma.

Fertőzötten jött haza

Olaszországból érkezett haza egyik kollégánk még péntek este, de szombat reggelre pozitív lett a covidtesztje. Elmondása szerint többször is buszra szállt, talán ott kaphatta el a fertőzést, miközben előírásszerűen viselte a maszkot és háromszor volt már oltva.

A nyarat még megússzuk?

Nyáron valószínűleg béke lesz, de az, hogy mi lesz ősszel, hogy lesz-e újabb mutáns, hatodik hullám, hetedik hullám, ezt nem tudjuk – mondja az Index kérdésére Zacher Gábor.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sokat tanultunk, de bárki belehalhat

Zacher Gábor szerint az elmúlt 2 évben azzal szembesült, hogy tulajdonképpen saját maga is belehalhatott volna ebbe a történetbe.

Kollégát temettek

Ez életében most először jutott eszébe, futott rajta végig, az ilyen halál főleg azon a napon, amikor az egyik kollégámat temették el. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Talán volt, talán nem

Zacher Gábor személy szerint nem emlékszik rá, hogy koronavírusos lett volna, talán volt egy-két olyan nap, amikor szagokat nem érzett, de semmi egyéb. Szakmailag viszont rengeteget tanult, de nagyon nem akarja, hogy ezeket a szakmai tapasztalatokat megint hasznosítania kelljen.

A kanadai válogatott visszalépett a budapesti vébétől

Az észak-amerikai ország szövetsége a honlapján közölte, hogy a lépést hosszas megfontolás és széles körű egyeztetés előzte meg. Ahogy az illetékesek fogalmaztak, a játékosok egészsége és biztonsága a legfontosabb, ennek szellemében hozták meg a döntést.

Fertőzöttek

A kanadai együttes olaszok elleni csütörtöki, soproni találkozóját nem tudták megrendezni. Indoklásként a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA annyit közölt, hogy a sportolók egészsége a legfontosabb. Sajtóhírek szerint a tengerentúli gárdából többen megfertőződtek a koronavírussal.

800 ezerrel nőtt egy nap alatta szám

A világon 542 897 046 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 327 812 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint. Egy nappal korábban még „csak” 640 ezer volt a növekedés.

Címlapkép

Maszkot viselő brazil játékosok a vizes világbajnokság női vízilabda tornáján, a C csoportban játszott Brazília – Ausztrália mérkőzés előtt 2022. június 24-én. MTI/Vasvári Tamás