A tinnyei Üvegtigris büfékocsi karrierje önálló életre kelt és még a koronavírus-járvány sem ártott meg neki. Rengeteg autós, motoros, kiránduló áll meg egy szendvicsre Lala bódéjánál. Legutóbb olyan sokan voltak, hogy a Tinnye-Piliscsaba közötti úton még a forgalom is lelassult a sok autóval érkező nézelődő miatt.

Nem árt a járvány az Üvegtigrisnek

A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni tudósítója képeken örökítette meg, hogy a koronavírus-járvány egyáltalán nem ijeszti el az Üvegtigris vendégeit. A legendás filmből ismert büfékocsi folyamatosan nyitva van, ételt-italt lehet itt kapni, hétvégeken pedig kifejezetten nagy a tülekedés a Tinnye és Piliscsaba közötti út mentén álló büfében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Polgármesteri noszogatás

Korábban már megírtuk, hogy az Üvegtigris legújabb története akkor kezdődött, amikor 2018-ban a tinnyei polgármester megelégelte, hogy akkor már tíz hónapja zárva volt a falu büszkesége, a három filmnek címet és forgatási helyszínt adó Üvegtigris büfékocsi a Garancsi-tó partján.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az Üvegtigris című film főszereplői

Üvegtigris
Üvegtigris büfé Tinnyénél – Részlet a filmből

Felpörgette az új üzemeltető

A polgármester akkor megkérte a tulajdonost, hogy próbáljon meg üzemeltetőt találni. Ekkor jött képbe Berze Balázs, aki felesége unszolására bérbe vette az Üvegtigrist, így lett az alábbi képen látható háromgyermekes apuka, a filmben Rudolf Péter alakította főszereplő, Lali utóda.

Lali utóda újranyitotta az Üvegtigrist

Üvegtigris
Üvegtigris büfé Tinnyénél 2018-ban – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Megjelent a luxus

Az Üvegtigris című film három része közül Lali 2018-as utódának az első kettő áll közel a szívéhez. Azt mondta a BudaPestkörnyéke.hu munkatársának, hogy azok a részek még itt játszódtak, a harmadik rész viszont már elment innét és megjelent benne a luxus. EZ IS ÉRDEKELNI FOG! Ízirájder öcsém! Eladó az Üvegtigris 3-ban szereplő sárga Zsiguli, Róka verdája

Tömegetk az Üvegtigrisnél

A film szereplői régebben kijártak ide közönségtalálkozókra, néha mostanában is előkerül egy-egy színész, de leginkább a film nézői és rajongói érkeznek. Legutóbb például most, 2021 húsvétján telt meg a környék. Annyian voltak, hogy még az országúton is lelassult a közlekedés a rengeteg autó miatt.

Motorosok az Üvegtigrisnél

Lali a császár

Az Üvegtigris kellemes megálló a Tinnye és Piliscsaba közötti úton. Ahogy a filmben, most is jó a hangulat és Lali utóda, a mosati büfés is szívesen beszélget a vendégekkel . Talán egyszer még azt is megszervezi, hogy  Sanyi előkerüljön és azt mondja:  „Szávusz! Mit akarsz? Kávé? Nincsen. Szándics? Nem adok! Menj innen, hülye kocsog! Nem kapsz semmit, elfogyott, kifogyott, kész, vége, mindennek! Fölfordultam, megéjtetted?! Pfuh,pfum. Csoki! Hol vagy? Gaben! Ezt nem hiszem el! Vigyázzál’ mert behúzok neked egy olyan stjigulát, hogy nem igaz! Mé’ nem jön ide senki? Sanyi, hol vagy? Itt vagyok, fónök! Há’ én vagyok a király, Lali meg a császáj, fónök!” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van az Üvegtigris

Kiemelt kép: Üvegtigris büfékocsi Tinnyénél 2021.04.05-én, Húsvéthétfőn – Fotó: BPK/Nagy Balázs