Az autópálya ellentétes oldalára akart felhajtani egy idős férfi, szerda reggel az M43-as autópályán. A sztrádáról lekanyarodók időben észrevették és eléálltak, az öregúrnak nem tetszett, hogy nem akarták felengedni az útra.

Behajtani tilos

Az eset szerdán történt az M43-as autópályán, ahol egy 86 éves férfi a forgalommal szemben akart felmenni a sztrádára. Vélhetően egyáltalán nem tűnt fel neki egyszerre két behajtani tilos tábla. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tetszett neki

Az autópályáról lehajtó egyik autós ezt észrevette, eléállt és lefotózta az esetet. Az Autópályahirek.hu oldal szerint az öregnek nem tetszett, hogy nem engedik fel a sztrádára „ő akkor is fel akart menni” – írták.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Elhajtott

Végül az összegyűlt autósok meggyőzték az öreget, hogy forduljon vissza, jobb lesz az mindenkinek. A férfi autóba ült és elhajtott.

Forgalommal szemben

Az M43-ason közlekedőknek nagy szerencséjük volt. Egy évvel ezelőtt egy suzukis lehajtott napellenzőkkel, fülhallgatóval a fülén, teljes komfortérzettel haladt mindenkivel szemben az M6-os autópályán.

Ugrik a jogsi

Nemrég elítélték azt a nőt, aki az M3-as kivezetőn rossz irányban haladt. Neki egy évre elvették a jogosítványát és még szabálysértési bírságot is kellett fizetnie.

Idióták

Gyakran szidják az ilyen figyelmetlen sofőröket és szinte mindenki idiótának nevezi őket, azonban érdemes tudni, hogy százezrek kaptak úgy jogosítványt Magyarországon, hogy nem autóztak önállóan autópályán.

Átverik őket a tanfolyamon

A vezetési tanfolyamnak ugyan része az autópálya, azonban a legtöbb oktató átveri a kezdő vezetőket és legfeljebb pár percre egy bevezető szakaszon autóznak velük. Mivel a kezdő sofőr azt sem tudja hol van, vélhetően a sok sáv, autó miatt elhiszi, hogy autópályán járt.

Teljes gyakorlatlanság

A vidéki sofőrök másik része pedig végkép gyakorlatlan az autópályákon, nem csoda, hogy most az M43-as autópályánál az öregúr vélhetően tényleg nem értette, miért nem akarják felengedi őt az útra. Persze az is nagy kérdés, hogy egy 83 éves ember mennyire alkalmas autóvezetésre, ha pedig az orvos annak is tartja, vajon elegendő-e a 60 évvel ezelőtt megszerzett jogsi adta tudás a mai közelekedési rendszerekhez. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így ment forgalommal szemben az M6-on

Kiemelt kép: Elállták az M43-ason az autós útját – Forrás: Autópályahírek.hu