Bezárta a szekrénybe a gyerekeket, akiknek saját magukat kellett felpofozniuk, ha rosszat csináltak – ezt állítják a szülők az egyik fonyódi óvónőről. Az ügyet a szülők robbantották ki, miután több gyerek csak sírva akart oviba menni. Az intézmény vezetősége a óvónőnek hisz, aki mindent tagad. Rendőrségi vizsgálat indult.

Sírtak a gyerekek

Fonyódon több óvodás hónapokon keresztül folyamatos lelki terrorban élt, sírva kelt és feküdt le aludni is. Több szülő először tanácstalan volt, miért sír mindennap a gyermeke. Az intézmény előtt gyermekeikre várva és beszélgetve derült ki, hogy sokuknál fennáll ez a helyzet. Ekkor jelzéssel éltek az intézmény pedagógusai és az intézményvezető felé.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Szorongtak a gyerekek

A szülők azt kifogásolták, hogy álláspontjuk szerint nincs minden rendben a gyermekeikkel, mert azt tapasztalták, hogy szoronganak, visszahúzódóbbak, mint korábban, és lefekvés előtt, illetve minden reggel sírnak. A szülők először azt sejtették, hogy az egyik csoportban történt személycsere okán változhatott meg a gyermekek viselkedése.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az előző munkahelyén is panasz volt rá

Az óvónő Balatonlelléről került Fonyódra, az egyik szülő szerint már abban az óvodában is panasszal éltek „munkamódszerei” miatt, ahol csaknem húsz éven át dolgozott. Mindenféleképpen olyan nevelési stílust alkalmazott, amelyet a fonyódi gyermekek, illetve a szülők sem szoktak meg. 

Szekrénybe zárta a gyereket?

Az egyik szülő az Indexnek azt állította, hogy egyik esetben a szekrénybe zárta be a gyereket, amit később letagadott, majd ráírt a gyermek édesanyjára, hogy hazugság- és lejárató kampány folyik ellene. Az édesapa arról számolt be, hogy az óvónő a gyermekeket megrázta, sokszor üvöltött velük, hogy normálisak-e? Ezt az üvöltözést más pedagógus is hallotta a folyosón, de nem volt bent a csoportban, így nem tudta mire vélni.

Szájon kellett vágnia magát

A szülő szerint az óvodapedagógus az egyik gyermeket szájon vágatta saját magával, amiért megharapott valakit. A gyermek a trauma hatására négy hónap elteltével is elsírja magát. Egy másik esetben a nevelő kiültette a gyerekeket a folyosóra, állítólag felügyelet nélkül.

Mindent rendben találtak

A szülők már szeptemberben jelezték a vezetőség felé, hogy valami nincs rendben. Az intézményvezető állítólag azt mondta, hogy figyelik az újonnan érkezett óvónőt. Állítólag másfél hónap után kijelentették, hogy nem mindent rendben találtak.

Az intézmény az óvónőnek hisz

„Öt érintett gyermek és négy érintett család az hazudik, de az óvónő igazat mond, ezt állítja az intézmény. Gyermekpszichológus is megállapította: nem hazudik a gyermek, ezt alá is tudjuk támasztani bizonyítékkal” – mondta az egyik szülő, akinek gyermekét bántották.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Rendőrségi ügy lett belőle

Az ügyben végül november 28-án rendkívüli szülői értekezletet hívtak össze, ahol az önkormányzat a polgármesterrel képviseltette magát. A hivatal akkor kapcsolódott be az ügybe, amikor felmerült kiskorú veszélyeztetésének gyanúja, de akkor nem tett bejelentést a polgármester, sem a fenntartó. Végül az utóbbi mégis rendőrségi eljárást kezdeményezett. Jelenleg büntetőeljárás keretében a siófoki rendőrség vizsgálja az ügyet.

Balhé az érdi oviban

A BudaPestkörnyeke.hu nemré számolt be arról, hogy az egyik Pest megyei bölcsődében is hasonló eset történt, az érdi történetet ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: illusztráció