A Kanári-szigetekre indultak Budapestről, de 06:30 helyett 12:20-kor szállt fel a gép, mert túlsúlyos volt. Addig az utasok a fedélzeten várták, amíg a pilóta a repülő motorját járatva elégeti az üzemanyagot, hogy fel tudjon szállni. Ezt követően bejelentették le kell majd szállniuk tankolni. Az utasok kiakadtak, rendőrt kellet hívni.

FIGYELEM! ENNEK A CIKKNEK MÁR VANNAK FRISS FEJLEMÉNYEI, IDE KATTINTVA ÉRHETŐK EL!

Kedd reggel 6:30-kor kellett volna felszállnia a Liszt Ferenc repülőtérről a Ryanair egyik gépének, ami Gran Canariara, a Kanári-szigetek egyikére tartott volna. A gépbe időben beszállt minden utas indulásig, azonban a gép nem szállt fel, túlsúlyra hivatkoztak.

Blikk egy olvasójától tudta meg, hogy a repülő Ferihegy egyik eldugott szegletében vesztegelt, az utasokat nem engedték leszállni és semmilyen információt nem adnak nekik.

“Az utasok között óriási a felháborodás. Most mondták be, hogy a gép, ami elvileg közvetlen járat, megáll Madridban tankolni. Az utasok nagyon dühösek” – írta a lapnak az egyik utas, aki hozzátette: a repülő a reptéren való többórás vesztegelés után visszagurult kiinduló pozíciójába. Az utaskísérők rendőrt hívtak az utasokra. A helyszínen a mentők is megjelentek.

A gép végül csaknem hat óra vesztegelés után, 12:19-kor szállt fel. A fennakadást az okozta, hogy a gép túlsúlyos volt, és a reptéren gurulgatva akartak elégetni üzemanyagot, hogy súlytól szabaduljanak meg. Viszont az utasokat nem engedték leszállni, ráadásul most, hogy kevés kerozin van a repülőben, majd még egy madridi tankolást is be kell iktatni az útba — teszi hozzá a lap.

Eszméletét vesztette négy utas

Február elején írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy négy utas eszméletét vesztette, köztük az egyiket újra kellett éleszteni a Ryanair Budapestről a skóciai Edinburgh városába tartó járatán, a pilóta nem volt hajlandó megszakítani az utazást.

Az egyik utas, a 27 éves Shaun Pinkerton az egyik skót lapnak azt mondta, egyik pillanatról a másikra elájult, és oxigénmaszkra volt szüksége. Az utas szerint két másik embert, köztük egy 17 éves tinédzsert, újra kellett éleszteni, miután rosszul lettek. A gép annak ellenére sem hajtott végre kényszerleszállást, hogy többen életveszélybe kerültek.

Kiemelt kép: illusztráció