Gigantikus vidámpark létesülhet Rákosmentén, egy helyi vállalkozó álmodott nagyot, és bár az önkormányzat nem adott zöld utat a projektnek, a munka a múlt héten megkezdődött.

Gigantikus parkot akar

Ahogy arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt áprilisban, egy 17. kerületi vállalkozó a saját birtokán akarja megépíteni a világ egyik legnagyobb vidámparkját. Szabó József vállalkozó már régóta a fejébe vette a vidámpark építésének az ötletét. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az önkormányzat engedélye is kell

Horváth Tamás, a kerület polgármestere hajlott az ötletre, de azt már az elején rögzítették, hogy egy vidámpark építéséhez szabályozási terv és a szükséges engedélyek beszerzése, így az önkormányzaté is kell.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A rákosmentiek véleménye a legfontosabb

A polgármester azt is kiemelte korábban, hogy „Horváth Tamás polgármester úr fogadóóráján találkozott Szabó Józseffel, az ügyről pedig Facebook-oldalán olvasható bejegyzésben tájékoztatta a rákosmentieket”. Abban maradtak, hogy a konkrét lépések meghozatala előtt számos kérdést kell tisztázni, de a legfontosabb, hogy a rákosmentiek érdeke érvényesüljön.

Nem tántoríthatják el

Most a vállalkozó arról tájékoztatta az Indexet, hogy már épül a vidámpark. Hangsúlyozta, hogy őt az sem tántoríthatja el a projekttől, hogy az önkormányzat nem támogatja azt.

Egymilliárdba kerülhet

Szabó József már mintegy 150-200 millió forintot költött az álom megvalósulására, de további 60 millió forintot tervez még ráfordítani. A vállalkozó úgy számolt, hogy a végösszeg elérheti az egymilliárd forintot.

Ingyenes lesz (?)

A vállalkozó a belépőért kért díjat is kikalkulálta, úgy számolt, hogy egyszeri 4999 forintért minden eszköz használható lesz, és akár bográcsozni is lehet a helyszínen. Nemrégiben azonban úgy döntött, hogy a vidámpark a jövőben mindenki számára ingyenes lesz.

Liliputi pálya is épül

„Elkezdtünk dolgozni azon a területen, ahol a mintegy 150 méter hosszú nagyvasúti pálya mellett párhuzamosan a kis liliputi vasúti pálya is meg fog épülni” – tudatta Szabó József, aki úgy véli, hogy az önkormányzattal „szakmai szempontból nincsenek a helyzet magaslatán”.

Gondolkozik a neveken

Szabó József korábban arról is beszámolt, hogy a megszűnt Vidámpark nevének használatára is igényt tartana, de nem mindenáron, más neveken is gondolkodik.

2013-ban zárták be a városligeti vidámparkot

Mint ismert, immár kilenc éve annak, hogy bezárták a Budapesti Vidám Parkot. Először azt ígérték, hogy lesz majd egy Holnemvolt Park, lett is, majd azt is bezárták, hogy elkészüljön Persányi Miklós nagy álma: a biodóm.

Magyar megapark

Hogy mennyire nagyot álmodott Szabó József, jól példázza, hogy akár nemzetközi szintűvé is kinőheti magát a projekt, ami akár egyfajta megaparkká is válhatna. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Facebook/Horváth Tamás, Rákosmente polgármeste