Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden közölte a nyilvánossággal a kormány döntését.

Januártól emelkedik a nyugdíj összege

“Most írtam alá azt a kormányrendeletet, amellyel január elsejétől 15%-kal emeljük a nyugdíjakat Magyarországon” – jelentette be videóüzenetben tegnap Orbán Viktor. A miniszterelnök figyelmeztetett, hogy Európában energiaválság tombol, amit az elhibázott brüsszeli szankciókkal indokolt. Ez a magyarokat is nyomasztja, érinti, mondta. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lépni kellett

Orbán Viktor elmondta, hogy a magyar családokat ársapkákkal és rezsicsökkentéssel védi a kormány. Leszögezte, Magyarországnak nagy céljai is vannak, amelyek a nehéz időszakokon túlmutatnak. Ilyen a nyugdíjasok méltó életének biztosítása.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A videóüzenet

Ez lesz a 13. havi nyugdíj sorsa

A bejelentés a 13. havi nyugdíjat is érinti. Mindez azt jelenti, hogy ugyanúgy 15%-kal megemelik, mint a szokásos havi nyugdíjat. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, van fedezet a nyugdíjemelésre, ami jelentős tétel a jövő évi költségvetésben.

Ezért van szükség az emelésre

Az infláció magas, Gulyás Gergely elmondta, a nyugdíjemelésre ezért van szükség. Ennek káros következményeitől egész Európa szenved. Hozzátette, hogy olyan megállapodás született az uniós támogatások kapcsán, amely előnyös a magyar kormány számára.

Emelik a pedagógusok bérét is

A kormány terve szerint 2023 január 1. és 2025. január 1. között megduplázódjanak a pedagógusok bérei. Gulyás Gergely szerint van rá esély, hogy nem kell megvárni a béremeléssel a márciust vagy az év közepét. Lehetséges, hogy a források már január 1-jétől megindulnak.

Ezek is érdekelhetnek!

Beszélt a 2022-es évről

Gulyás Gergely a teljes évet is értékelte. Szerinte 2022 „nehéz, de szép év volt”. Elismerésként értékelte azt, hogy a tavaszi választások során milyen döntést hoztak a választók.

Új helyzettel találta szembe magát Magyarország

A miniszter szerint az, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, új helyzetet teremtett Magyarországon. Kiemelte, hogy a háború a szomszédunkban zajlik, olyan területen, ahol magyar kisebbség él. Ez a helyzet sok feladatot ad Gulyás Gergely elmondása szerint a magyaroknak.

Stabil az ország gazdasága

Gulyás Gergely azt mondta, Magyarország gazdasága stabil. A magyar gazdasági növekedés az elmúlt években Európa legjobbjai között van. Bár a költségvetési hiány még jelentős, azt a kormány csökkentette. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív