Balesettel zárult egy durva autós üldözés Verőce és Vác között. Az esetről még nem adtak ki hivatalos közleményt a szervek, a szemtanúk azonban még mindig a történtek hatása alatt vannak. Volt, aki azt írta a közösségi oldalon, hogy ez nagyobb balhé volt, mint ami néhány hete az M2-es autóúton történt.

Kiakadtak a szemtanúk

Balesettel zárult egy durva autós üldözés Verőce és Vác között. Az esetről még nem adtak ki hivatalos közleményt a szervek, a szemtanúk azonban még mindig a történtek hatása alatt vannak. Volt, aki azt írta a közösségi oldalon, hogy ez nagyobb balhé volt, mint ami néhány hete az M2-es autóúton történt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Semmi nem érdekelte a sofőrt

„Mi pont Vácról jöttünk hazafelé, a Camelot Clubál jártunk, akkor kezdett előzni, menekülni egy sofőr Verőce felől. Bejött a szembe sávba, nem érdekelte, hogy mi jövünk. A nyomában 4 rendőrautó jött. Ha a férjem nem rántja félre a kormányt, nagy baj történhetett volna” – írta a Facebookon egy asszony, aki még mindig a történtek hatása alatt van.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Rommá törték a tükröt

„De így is rommá törték a vezető oldali tükröt és sérült az ajtó fényezés is. Szerencsére 0,5 km-en belül fogták meg őket. Állítólag 15-en voltak a kocsiban” – tette hozzá.

Filmbe illő jelenetek

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról néhány hete, hogy filmbe illő autós üldözésnek lehettek tanúi az autósok délelőtt az M2-es autóúton, ahol rendőrök vad hajszában üldözték az előlük menekülő Mercedest. A sofőrt hosszú kilométereken keresztül üldözték, közben egy rendőrautó is összetört.

Nem állt meg

A Mercedest megpróbálták leinteni a zsaruk, ő azonban nem állt meg, hanem nagy gázzal tovább hajtott. A rendőrök természetesen utána eredtek, a szemtanúk szerint a sofőr irgalmatlan tempóban próbálta lerázni üldözőit. 

Nekiment az őt üldözőknek

A Mercedes olyannyira vérmesen hajtott, hogy még az egyik rendőrautóra is ráhúzta a kormányt és nekiment az őt üldözők egyikének. Egy másik szemtanú szerint mind a két kocsi össze volt törve.

Nem volt rajta rendszám

A kocsin nem volt hátsó rendszám, a sofőrt már korábban eltiltották a vezetéstől. „Tájékoztatom, hogy hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást folytat. A nyomozás kezdeti szakára figyelemmel azonban bővebb tájékoztatás jelenleg nem adható” – válaszolták a történtek után a hatóságok.

Korábbi eset

Ahogy írtunk róla, vádat emeltek a 25 éves férfi ellen, aki menekülni kezdett, amikor a rendőrök igazoltatni akarták, egy vasúti sínhez érve pedig felborult. A rendőrök az utolsó pillanatban mentették ki a járműből, amely felé vonat közeledett. A vonat már nem tudott megállni, a síneken maradt autót maga alá gyűrte.

Pénzbüntetést is kapott

A kerületi ügyészség indítványa alapján, a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozott érdemi döntést, a férfival szemben büntetővégzéssel 260 óra közérdekű munkát, valamint 200 000 forint pénzbüntetést szabott ki, továbbá 2 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció