Aki nem teljesíti a kötelezettségét, annak akár 150 ezer forintjába is kerülhet, hogy nincs kinn az otthonán a házszám.

Nagyon fájna

Bekeményít a székesfehérvári önkormányzat: nagyon megütheti a bokáját, aki a törvényi előírást nem tartja be. A törvény ugyanis azt írja elő, hogy a házszámok jól látható helyen kinn legyenek az épületek falán. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fontos, hogy meglegyen

Most a helyi önkormányzat közleményben hívta fel a helyiek figyelmét arra, hogy ne mulasszák el pótolni a hiányosságukat. A házszámok meglétének, láthatóságának fontosságára figyelmeztetnek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Törvényi előírás

A saját érdekünk mellett törvényi előírás is a házszám megléte, hiszen a mentők, tűzoltók, rendőrök és a postások számára is kiemelkedően fontos, hogy a házszámok alapján tudjanak tájékozódni. Ezért lépett a székesfehérvári önkormányzat.

A tulajdonos feladata

A közlemény idézi a vonatkozó törvényt is. A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény szerint minden házszámmal ellátott épületen a tulajdonos feladata, hogy feltűntesse a házszámot.

Itt kell elhelyezni

A házszámtáblát az ingatlan tulajdonosának az utcafronti kerítésen, vagy az épület közterületi homlokzatán, a közterületről látható helyen kell elhelyeznie. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy a házszámtáblát az ingatlanon bárhol, az utcáról látható helyen kell elhelyezni.

Ennyi a bírság

50 ezer forintig terjedő helyszíni bírság, illetve 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírság is kiszabható arra, aki nem tartja be, nem teljesíti ezt a kötelezettséget – írja a feol.hu.

A gyors tájékozódást kell segíteni

A közlemény is hangsúlyozza azonban, hogy elsősorban nem a büntetés elkerülése a fontos, hanem az, hogy a jól látható, olvasható házszámmal a mentőknek, tűzoltóknak, rendőröknek és a postásoknak is segítsenek a gyors tájékozódásban. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet

A Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter, vitorlázók siettek menteni a pilótát és utasát

Nyomozás indult a Péterfy kórházban történt botrányos eset miatt

Bezárnak egy gödöllői gyárat, több száz ember veszíti el megélhetését

Kiemelt kép: illusztráció