Egy lakópark építése borzolja a kedélyeket a 11. kerületi Madárhegyen. Több probléma is volt a kivitelezéssel, azonban hiába telnek el hosszú hónapok, érdemi javulás nem történik – sőt, mint ha egyenesen romlana a helyzet.

Rugalmasan kezelt szabályok az építkezésen

Alig egy hét alatt több 10 centit süllyedt egy 11. kerületi útszakasz. Az ott lakók szerint azért, mert a mellettük lévő építkezésnél nem építettek megfelelő támfalat – hangzott el az RTL híradójának péntek esti adásában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Többen sejtik, mi lehet a gond

A Barackmag utcában alig egy hét alatt annyit süllyedt az út és a járda, hogy az utca felét emiatt már el kellett keríteni. Itt egy apartmanszállodát építenek, amit elviekben hamarosan át kellene adni, de az építkezés alig áll valahogy. A helyiek tudni vélik, mitől csúszott meg az útszakasz.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kétségek közt élnek

Mégpedig azért, mert az építkezésen támfal helyett csak egy vékony betonréteggel fedtek le egy veszélyes szakaszt. „Bennünk van a félsz. Mi nem vagyunk statikusok és nem tudjuk, hogy meddig fog mozogni. Tehát ez mindenképpen egy rizikófaktor” – nyilatkozta az egyik ott élő.

Ellenőrzés is volt már

Nagy Géza arról számolt be, hogy minden este félve fekszenek le aludni, amióta megindult a föld. Szintén az utcában él az Újbudai Védegylet elnöke is. Bereczky Gábor azt mondta, csütörtökön kicsit megkönnyebbültek, amikor a tűzoltóság, a rendőrség és a kormányhivatal emberei is kimentek a helyszínre.

Ennyit süllyedt az út

Fotó forrása: Újbudai Védegylet

Ismét nekiláttak a kivitelezésnek

Noha a kormányhivatal leállíttatta az építkezést, ennek ellenére a csütörtöki ellenőrzésig tovább folytatódott a munka, amit a veszélyhelyzet megszüntetéséig felfüggesztettek. A csatorna megkeresésére a szervezet azt írta, a jövőben folyamatos hatósági ellenőrzések várhatóak a helyszínen.

Most még csak szalaggal tiltakoznak

A kerület két szocialista önkormányzati képviselője egy jelzőszalagot húzott ki az építkezés egyik bejáratához, így szeretnék felhívni a figyelmet a problémára. Azt állítják, ha nem lesz változás, akkor nem állnak meg. Már terveik is vannak, milyen módszerekhez nyúlnának.

Van még tervük

„Több más képviselőtársammal együtt mindent meg fogunk tenni azért, hogy akár az építtetőnek, akár a teherautóinak visszavonják a behajtási engedélyüket, akár sorompóval megpróbáljuk lezárni az építkezésre vezető utakat” – magyarázta az MSZP képviselője, Keller Zsolt.

Hallgat a cég

Az RTL Híradó kereste a kivitelezőt is, hogy mikor és mit tesznek annak érdekében, hogy ne csússzon tovább az utca, választ azonban tőlük nem kaptak. A probléma nem új keletű: mint idén januárban hírt adtunk róla, az év elején egy hatalmas gödör keletkezett a járdán, amelyet nem kerítettek el, így az balesetveszélyessé vált.

Más probléma is volt már

A helyi tévé egy tavaly szeptemberi riportjából az derült ki, hogy a vállalkozó az eredeti talajszinthez képest 10 méter magasságig töltötte fel a területet a közel 100 ezer köbméter földdel – ez azonban jogszabályellenes. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk Keller Zsolt Facebook-oldaláról származik.)