Azt is tudja, hogy ez ugyan nem hozza vissza az áldozat, ugyanakkor úgy érzi, hogy tennie kell valamit. Ennek jegyében egyeztetést kezdeményez a rendőrkapitánnyal és intézkedési tervet akar kidolgozni.

Rettenetes tragédia

„Felfoghatatlan, hogy egy 23 éves fiatal nő hajnalban egy villamosmegállóban lett gázolás áldozata. Mélyen együttérzek a szeretteivel” – írta közösségi oldalán Karácsony Gergely. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hatalmas erejű volt a becsapódás

A főpolgármester azt követően nyilvánult meg hogy – mint korábban mi is beszámoltunk róla – eddig tisztázatlan körülmények között február 19-én, vasárnap, hajnali kettő óra környékén a budapesti Harminckettesek terén egy személygépkocsi a villamosmegállóba sodródott, ahol életét veszítette egy fiatal nő.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Zéró toleranciát szeretne

A városvezető azt hangoztatta, hogy a rendőrséggel közös dolguk, hogy ilyen ne fordulhasson elő, ugyanis Budapest sem nappal, sem éjjel nem lehet a másokat veszélyeztető száguldozás terepe. El lehet és el kell érni a zéro toleranciát az ilyen közúti balesetekkel szemben.

A tettek mezejére lépne

Nyomatékosította, hogy célkitűzése nullára csökkenteni a halálos balesetek számát a fővárosban. Éppen ezért azonnal egyeztetést kezdeményezett a rendőrfőkapitánnyal, hogy közös intézkedési tervet dolgozzanak ki a halálos balesetek visszaszorítására.

Felelős és okos lépések kellenek

Tudom, a fiatal lány életét sajnos ez nem hozza vissza, de nem tudok annál fontosabb célt, mint hogy felelős és okos lépésekkel elérjük: senki ne haljon meg közúti balesetben Budapesten – zárta posztját a főpolgármester.

Nem lehetett rajta segíteni

Csak a roncsok és egy halom üvegszilánk – ezt hagyta maga mögött az a Volkswagen, amely éjszaka letarolt egy villamosmegállót a József körúton, a Harminckettesek terénél. A jármű a Corvin-negyed felől érkezett, s eddig ismeretlen okokból letért az útról, majd a megállóba vágódott – ahol éppen egy 23 éves nő állt.

Sok a kérdés

Azonnal életét veszítette, akkora erejű volt a becsapódás. A rendőrség korábban azt közölte, hogy vizsgálják az eset körülményeit. Egyelőre kevés információ látott napvilágot, így azt sem lehet tudni, hogy a sofőr megsérült-e, netán alkoholos vagy kábítószeres befolyás alatt állt-e. A hatóságok még nem adtak ki tájékoztatást, hogy milyen büntetőeljárás indult a történtekkel összefüggésben. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Totálkárosra tört az autó

A nő holtteste a síneken feküdt

Még az autó kereke is kitört

(Fotó forrása: BudaPestkörnyeke.hu/GK)