Bezárnak egy óvodát Maglódon, mivel a 8 alkalmazottból már 4-nél kimutatták a koronavírust. Amennyiben nem lesz több megbetegedés, akkor előreláthatóan október 6-án indulhat újra a nevelés.

Bezárnak egy maglódi óvodát két hétre, ugyanis nyolc dolgozó beteg, négyüknek már pozitív is lett a tesztje. A Napsugár Óvoda weboldalán az alábbi közleményt tették közé.

“2020. szeptember 22-től – 2020. október 5-ig a Maglódi Napsugár Óvoda bezárását rendelte el a körzeti Tisztifőorvos a Polgármester jóváhagyásával. Ha nem lesz újabb megbetegedés, akkor előreláthatólag október 6-án újra nyit az óvoda.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Indoklás: 8 beteg dolgozóból 4 tesztelést végeztek COVID-19-re és mind a 4 dolgozónak pozitív lett az eredménye.

A további megbetegedések és a járvány megállítása érdekében történt a fenti intézkedés.”- olvasható az óvodavezető által jegyzett közleményben.

Koronavírusos lett egy óbudai óvodás

Pozitív lett egy óvodás koronavírus-tesztje Óbudán. Kimutatták egy óvodásnál a koronavírust a 3. kerületi Pitypang Művészeti Óvodában. A polgármester azonnali fertőtlenítést rendelt el, emellett a jogszabályoknak megfelelően tájékoztatta a szülőket is.

3 hete egy másik óbudai óvodában voltak fertőzöttek

Nemrég a BudaPestkörnyeke.hu is megírta, hogy Óbudán bezártak egy óvódát, mert 3 dolgozó tesztje pozitív lett. 70 gyerek és az intézmény összes munkatársa karanténba került.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI