Elvágott torkú birkákkal kaphatott figyelmeztetést egy őrbottyáni vállalkozó, de a brutális állatkínzó akció célt téveszthetett. Csokis Tibi, a helyi mulatóssztár 100 ezer forintos „vérdíjat” ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Négy birkát öltek meg

Hétfő hajnalban történt az emberi kegyetlenkedés, amelynek négy szerencsétlen birka esett áldozatul – írta Facebookon az énekes. Két vemhes állat – egyikük ikerbáránnyal várandós – átvágott torokkal feküdt a legelőn, és közel hozzájuk a másik két, növendék állatra is megcsonkolva, koponyasérülésekkel, vérbe fagyva találtak rá. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem állat volt

A helyszínelésre érkező váci rendőrök és az igazságügyi szakértő is kizárta, hogy állati támadás történt volna. Emberek által elkövetett támadást valószínűsítettek helyszínelők és erre utaltak az ipari kamera felvételei is.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Keresztlánya birkái

„3 vagy 4 ember kaphatta el a kis keresztlányom állatait, amelyek a Helyi Retro Csárda tulajdonosa által bérbe adott területen legelésztek. Elképzelhető, hogy neki szólhatott a figyelmeztetés” – mondta az énekes, aki közösségi oldalán is közzétette a megrázó felvételeket.

Meglepődött a szakértő

Az énekes szerint „szenvtelen módon torkon szúrták, megkínozták az állatokat, az egyiknek még a szarva is kitört, amikor valamilyen kemény tárggyal betörték a koponyáját. Még a szakértő is meglepődött a brutális mészárláson” – írja a Blikk.

Nyomravezetői díjat ajánlott fel

Az énekes kriminálisnak tartja a kegyetlen állattámadást és nem is hagyja annyiban, 100 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki annak, aki értelmezhető információt ad az esettel kapcsolatban és ezzel segíti nyomozást. Az állatvédelmi törvény szerint az állatkínzással felérő tömeges mészárlás legalább 3 éves szabadságvesztéssel sújtható.

Így találtak rá az állatokra:

Ismeretlen állat támadt a birkákra

Ahogy írtunk róla, Kiskunfélegyháza és Bugac határában, 2021. december 24-én, karácsony első napján, Zana Viktor állatait ismeretlen állat támadta meg. Az éjszaka során a ragadozó az 1,6 méter magas kerítésen ugrott át, majd az ólban lévő birkákból öt állatot megölt. 

Megtépte az állatokat

A megtámadott birkák egy része az udvar közepén álló halastó sekélyebb részébe menekült, ahová a ragadozó nem követte a prédáit. Az elhullott birkák feje, nyaka és a hátsó részei volt megtépve. Egy esetben a gyapjú le volt tépve a birkáról – írja az Agrojager.hu oldal.

Rejtélyes eset

A helyi vadásztársaság hivatásos vadásza is megnézte a helyszínt. Mivel aznap fagyott, ezért nyomot nem tudtak rögzíteni a szakemberek. Egyelőre tisztázatlan, milyen állat támadhatott a birkákra.

Fekete párduc-háromszög

A cikkünk alján elérhető térképen négy fekete tappancsnyommal mutatjuk eddig hol látták, vagy vélték látni a fekete párducot, ebből kirajzolódik egy háromszög Kecskeméttől délnyugatra.

Újabb mészárlás

A mészárlás helyszínétől alig 200 méterre egy másik tanyán pár nappal később hasonló eset történt. Ott egy birkát pusztított el a ragadozó, több állatot megsebesített. Egyik gazda sem hallott, észlelt semmit, olyan csendben történt minden. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: megölt állatok – Forrás: Csokis Tibi Facebook oldala