A járványügyi intézkedésekhez igazodva a BKK változtat a menetrendjén, hogy hétfőtől, az iskolák nyitása miatt többen tudják igénybe venni a járatokat. Április 19-től bevezetik a tanítási időszakban érvényes menetrendet, valamint folytatják a sűrítéseket is.

Sűrűbben járnak

A BKK azt írta az MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy egyrészt április 19-től átállnak a tanítási időszakban érvényes menetrendre, másrészt folytatják a korábban bevezetett csúcsidőszaki sűrítéseket is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez lesz a csúcsidőben

A közlekedési társaság szerint a járatok a reggeli csúcsidőben egészen 9 óráig sűrűbben járnak, de számos járatuk gyakrabban közlekedik majd délutántól egészen a kora esti órákig.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Ingyenes lesz a kivételeknek

A sűrítésen kívül a BKK arról is írt, hogy április 19-től a hónap végéig ingyenes utazást biztosít járatain az alsó tagozatos diákok számára.

Fokozatosan állnak vissza

A járványügyi védekezéssel szinkronban a BKK fokozatosan visszaállítja a menetrendjét este 8 óra után. Egyébként már az utóbbi hetekben is sűrítették egyes járatok közlekedési gyakoriságát este 8 óra után.

Figyelnek a változásokra

Kiemelték, hogy a késő esti járataik menetrendjét a kormányzati intézkedéseknek megfelelően módosítják. Tehát a közlekedést érintő változások a kijárási tilalom módosításával összhangban várhatók – írták.

Itt lehet tájékozódni

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a járatok április 19-től, a tanítási időszakban érvényes menetrendje a honlapjukon megtalálható. Az utazástervezéshez a BKK FUTÁR alkalmazást ajánlják.

Ez is ingyen lesz a kisdiákoknak

A BKK közleménye szerint hétfőtől április végéig az alsó tagozatosok diákigazolványuk felmutatásával, jegy vagy bérlet megváltása nélkül utazhatnak a helyközi vasúti és buszjáratokon is.

Újra kinyithatnak a teraszok

Mint megírtuk, 3,5 millió beoltottnál kinyithatnak a vendéglátó helyek teraszai, és mivel eddig már több mint 3,25 millió ember megkapta az oltását, így feltételezhető, hogy jövő hét végére már fogadhatják a vendégeket a teraszok. A nyitással kapcsolatban a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az örömét fejezte ki, de figyelmeztetett, hogy oltások nélkül a nyitás nagyon veszélyes lehet.

Szükség van a vendéglátósok beoltására

Kovács László fontosnak nevezte, hogy a vendéglátó egységek rábeszéljék a dolgozóikat az oltásra, mivel ha ezt nem teszik meg, akkor könnyen megfertőződhet az egész hely, ami egy újabb zárást eredményezne. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: BKK busz – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu