Július utolsó napján szűnt meg az árstop, az Auchan már mennyiségi korlátozást vezetett be 10 termékre. Augusztustól az árstopos termékeket nem lehet a beszerzési árnál drágábban adni, a boltok tehát veszteségesen tudják csak értékesíteni ezeket. Kötelezően akciózni is kell majd belőlük, hetente legalább két termékcsoport minden termékét. Ma már látható, mely élelmiszerek ára emelkedett számottevően és hamarosan az is kiderül, mennyivel mélyebben kell majd a pénztárcába nyúlni, ha vásárolni megyünk.

Limitált termékek

A kristálycukorból naponta 2 kg, a BL55-ös lisztből naponta 5 kg, a csirkemellből naponta 3 kg vásárolható meg az ártsop kivezetése után a volt hatósági áras termékekből az Auchan-üzletekben. Az Auchan a kristálycukor, a liszt és a csirkemell mellett maximálisan vásárolható limitet adott meg a házi sertéscomb, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar esetében is, ez 5 kg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ennyit tehetünk a kasszaszalagra

Csirkeszárnyvégből 12 kg-ot vásárolhatunk, 2,8 százalékos UHT tejből 6 litert, étolajból pedig kiszerelésenként változó, 3×1 vagy 2×2 vagy 1×3 vagy 1×5 litert tehetünk a kasszaszalagra. A megvásárolható mennyiségek naponta vehetők meg – írta meg a hvg.hu.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Veszteséges az értékesítés

Augusztustól az árstopos termékeket nem lehet a beszerzési árnál drágábban adni, a boltok tehát veszteségesen tudják csak értékesíteni ezeket. Kötelezően akciózni is kell majd belőlük, hetente legalább két termékcsoport minden termékét, amikor a bolti ár nem lehet több, mint a beszerzési ár mínusz 15 százalék.

Drágult a kristálycukor

Kristálycukorból nincs akció éppen a hat multiláncnál, a mostani árak jóval magasabbak, mint a július 31-i legolcsóbb ár. A termékből a legolcsóbbat a Lidlben kapni (395 forint), a legdrágábbat a Tescóban (544 forint), miközben kedden még 229 forintért is elérhető volt.

Az étolaj is többe kerül

Napraforgó-étolajból sincs most éppen akciós, a legolcsóbban a Sparban vehetünk (482 forintért), a legdrágábban a Tescóban (929 forintért). A legtöbb helyen az étolaj is drágább, mint a július 31-i utolsó árstopos napon – írja a 24.hu.

Van, ahol 4349 forint a csirkemell

A legolcsóbb csirkemell ma a Tescóban kapható (1399 forint), a legdrágább az Aldiban (4349 forint), az átlagár 2278 forintra jött ki, ami szintén jócskán felülmúlja a legolcsóbb keddit (1499 forint), valamint a KSH-s júniusi átlagárat is (1770 forint).

Tejet még tudunk venni

A 2,8 százalékos UHT-tejnél szintén nincs akció. Két termék fért be a keddi utolsó legolcsóbb árstopos ár (209 forint) alá, egy pedig pont annyiba került, a többi drágább volt annál. A termékek több mint fele kevesebbe került viszont, mint a KSH átlagára (300 forint). Az augusztus 2-i átlagár 282 forint lett egyébként, ami alatta van a KSH-s átlagárnak. A legolcsóbb tej 205 forintba, a legdrágább 378 forintba került augusztus 2-án az árfigyelő alapján.

Családi pénztárca

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy egy átlagos, három fős magyar családnak közel 40 ezer forinttal több pénzt is kihúzhat a zsebéből az árstop vége augusztus és december között. És ez mindössze négy terméken, a csirkemellen, a disznócombon, a cukron és az étolajon realizálódna. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció