Képzeljük csak el, mennyi gondot fordítunk a saját bőrünk ápolására: tisztítjuk, hidratáljuk, óvjuk a kiszáradástól, a hideg széltől, az erős napfénytől. A bőrből készült kiegészítőkre és árucikkere is hasonlóan kell tekintetünk. Önnek csak néhány perc, de cserébe a bőr sokáig meghálája a törődést!

Nincs ez másképp a férfi bőr övekkel sem, ezért az ÖvBolt.hu szeretné felhívni a figyelmét az őszi bőrápolás fontosságára. 

Mert van, ami elkerülhetetlen

Talán bele sem gondolt még, hogy az állatbőr a feldolgozás után is mondhatni tovább él, élő anyagként viselkedik, lélegzik, kiszáradhat és a nedvességet is magába tudja szívni. Ezeket a negatív hatásokat biztos tapasztalta már az esős napokon, de mindannyian találkozhattunk már penészesfoltos cipővel is. A napi használat során elkerülhetetlen hatások érhetik a bőrből készült kiegészítőket. Gondoljunk csak a sáros cipőre, a só felmaródásra a csizmán, a zsíros kézzel megfogott pénztárcára vagy a kirepedezett derékszíjra. Elkeserítő látvány…

De nem menthetetlen!

Ha a bőrt megfelelően ápolja és rendszeresen letisztítja róla a napi szennyeződéseket, azzal sokat tesz azért, hogy tartós maradjon. Ne felejtsük el, hogy bár a bőr valódi értéket képvisel, azonban ellenállóképessége nem állandó. Ahhoz, hogy megőrizze eredeti fényét és minőségét, rendszeresen hidratálni kell. Egy jól karbantartott férfi bőr öv akár 100 évig is teljesértékű maradhat -mondhatjuk jól áll neki a kor, az öregedéssel egyre nemesedik, mint egy jó bor.  

Minden bőrárut karban kell tartani?

Igen! Sőt még azt is, amire nem gondolna. Segítségül összeszedtünk néhány gyakori használati cikket: derékszíj, cipő, kabát, nadrág, szoknya, táska, bútorok, kesztyű, pénztárca, óraszíj, telefontok, kormányvédő, autó üléshuzat, lovaglónyereg, kantár…

Bizony a női és a férfi bőr öveket is!

A bőr öv ápolása ősszel 

Sárfoltokat bizonyára nem kell róla levakarni, de idővel veszít nedvességéből és a használat során berepedezhet a felülete. Ezért azt javasoljuk, hogy évente kétszer, tavasszal és ősszel használjon professzionális bőrkondicionálót bőr nadrágszíjain is. Az ápoló-és tisztítószereket mindig a bőr típusának megfelelően válassza ki. Érdemes 100 %-ban természetes viasz tartalmú, szilikonmentes és színtelen készítményeket használni, amit bármilyen színű felületen alkalmazhat. 

A mélyen tápláló méhviasz tartalmú ápolók kíméletesen gondozzák a kirepedezett és megkeményedett marhabőrt is, ami ellenállóbb és puhább lesz. A víz – és portaszító védelem mellett a kiegészítők visszakapják régi fényüket is. Hosszan megőrzik eredeti állapotukat, sokáig szépek maradnak és ápolt hatást kölcsönöznek.

Védelem: a helyes tárolás

De hiába a gondos ápolás, ha helytelen a tárolás! Az öv is jócskán veszít élettartamából, ha a szekrénybe begyűrve vagy a nadrággal együtt elrakva tartja. Esztétikusabb és időtállóbb, ha fektetve tárolja a fiókban, a polcon vagy övtartó dobozba lazán összetekerve. De az övcsatnál fogva övtartóra, vállfára is akaszthatja, így biztosan nem megy idő előtt tönkre. 

Ugye nem felejti el ezt a rutinműveletet idén ősszel sem?!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.