Egy 37 éves kínai férfi, idén március 16-án délután öt óra körül minden előzmény nélkül halálra szurkált egy lélegeztetőgépre kötött, altatásban lévő, magatehetetlen tanárnőt. Most a bíróság elrendelte a férfi kényszergyógykezelését, lényegében diliházba küldték a kínai férfit.

Szakács volt a gyilkos

Gál Sándor rendőr alezredes, a BRFK Életvédelmi Osztályának vezetője arról számolt be a Police.hu-n közzétett videóban, hogy az eddig információk alapján a 37 éves, magyarul nem beszélő, rendezett családi körülmények között élő, büntetlen előéletű, szakácsként dolgozó kínai férfi szombaton egy másik beteget is megtámadott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Segélykiálltás a szobából

A Podmaniczky utcai Covid 2-es intenzíven 16:32-kor az egyik ápoló női segélykiáltásra figyelt fel, ami az egyik szobából érkezett. Odaérve látta, hogy a férfi a női beteg ágya mellett állva egyik kezével a nő nyakát szorongatta, másik kezével a mellkasát ütötte.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Hátráltak az ápolók

A férfi az ápolót látva megállt, majd a kötözésre odatett ollókat bokszerként magához vette, és az ápoló felé indult. Időközben egy másik ápoló is odaért társához, ők ketten a folyosón hátráltak, és próbáltak ott elérhető tárgyakat magukhoz venni, amikkel esetleg leszerelhetnék a férfit.

Megtámadta a tanárnőt

A folyosón haladva aztán egy másik kórteremhez értek, ahol lélegeztetőgépen, mélyaltatásban feküdt az 54 éves tanárnő, aki március elején került az intenzív osztályra. A kínai férfi ekkor váratlanul bement a szobába, kitépte a csövet a nő szájából, és a kezében lévő ollóval közel harmincszor megszúrta a fején. IDE KAPCSOLÓDIK: „Több volt ő, mint tanár, egy igazi pedagógus volt” – A Honvéd kórház Covid osztályán halálra késelt tanárnő hozzátartozói válaszokat várnak

Megszúrta a biztonsági őrt is

A támadás után a folyosóra, majd az előtérbe jutott, itt leszerelték a biztonsági őrök, egyiküket azonban eközben megszúrta a kezén.

Meghalt a tanárnő

A súlyosan megszurkált magatehetetlen tanárnő életveszélyesen megsérült a támadás következtében, a fellépett oxigénhiány miatt az orvosoknak újra is kellett éleszteniük. Vasárnapra kritikussá vált az állapota, majd március 17-én meghalt.

Pszichiátriára vitték

A férfit a rendőrök egy közeli pszichiátriára szállították a támadás után, ám az állapota miatt nem tudták gyanúsítottként kihallgatni, ugyanakkor közölték vele, hogy gyanúsítják és őrizetbe vették. Letartóztatását március 16-án elrendelte a bíróság.

Kényszergyógykezelés

Friss hír, hogy az igazságügyi elmeszakértők azt állapították meg, hogy a gyanúsított kóros elmeállapotban szenved, illetve szenvedett a bűncselekmény elkövetésekor is. A bíróság elrendelte a férfi kényszergyógykezelését.

Nem tett vallomást

A közfeladatot ellátó személy sérelmére, több ember sérelmére, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlet, valamint súlyos testi sértés kísérlet elkövetésével gyanúsított férfi az eljárás során nem tett vallomást. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az iratokat november 30-án megküldte az ügyészségre, vagyis az ügy a bíróságon folytatódik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Honvéd kórház Covid-osztály – Fotó: MTI