Egy lett állampolgárságú, büntetett előéletű férfi a testvérével egy nagyon értékes cipőt csent el a Cápák között című műsorban is szereplő tehetséges üzletember fővárosi üzletéből. A testvérpár egyik tagját letartóztatták, az ügyészség tájékoztatása szerint börtönbe kerülhet.

Kétszer is loptak az üzletből

A különleges cipőket áruló Pachert Balázs üzletéből nemrég két nagyon értékes darabot is elloptak. Az egyik egy Nike Louis Vuitton Air Force 1 Low Virgil Abloh márkájú tornacipő volt, amely több millió forintot ér. Mint arról beszámoltunk, háromszázezer forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel, hogy előkerüljön a lábbeli és a tolvaj. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felvételek is vannak a történtekről

A Balazs Kicks budapesti üzletében történt első lopásról még február közepén adtak hírt, a második eset pedig márciusban volt. Februárban is egy méregdrága cipőt csentek el, az a tolvaj kettő pár lábbelit emelt le a pultról, majd kisétált vele az üzletből. Mindkét bűncselekményről készült videófelvétel.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mintegy 3,5 milliót érő cipőt loptak el

Az ügyészség legfrissebb közleménye szerint megtörtént a vádemelés a lopási ügyben egy 35 éves lett állampolgárságú férfival szemben. Ő és testvére a 3,3 millió forintot kóstáló lábbelit fújták meg. A testvérpár kezdetben csak nézelődött az üzletben, majd megkérdezték az eladótól, mennyibe kerülnek a vitrinben található cipők. Nem sokkal később távoztak.

A nadrágjába rejtette a méregdrága cipőt

Néhány perc múlva azonban visszatértek, és egyikük kivette az egyik cipőt, amit a nadrágjába rejtett. A másik férfi azt figyelte, hogy nehogy lebukjanak, a testvére takarásban vette el a cipőt, majd újra elhagyták az üzletet.

A testvér visszaküldte a cipőt

A vádlott testvére a lopás után ismeretlen helyre távozott, de később a lopott cipőt postán visszaküldte Magyarországra, így azt a nyomozók visszajuttatták a tulajdonosnak.

A lett férfi letartóztatásban van

Kiderült az is, hogy a 35 éves lett férfi büntetett előéletű. A mostani ügyben bűnsegédként elkövetett lopással vádolták meg, és az ügyészség börtönbüntetés kiszabását javasolta. A lett férfi jelenleg is letartóztatásban van.

Az első esetben kisebb értékű cipőt nyúltak le

Az első eset után az üzlet közösségi oldalán kiposztolt videóhoz azt írták, hogy 30 ezer forintos nyomravezetői díjat tűztek ki. Ez azt jelentheti, hogy ebben az esetben nem több milliós cipőket vihettek el.

Nyitva maradt a vitrin

A drága, különleges lábbelit egy külön vitrinbe tartották, több társával együtt. A favitrin a kirakott videó szerint azért maradt nyitva, mert előtte épp onnan próbált fel valaki egy cipőt.

Nem volt nehéz dolguk, de a kamerák mindent rögzítettek

Az üzlet több felvételt is közzétett a tolvajokról. Ezeken jól látszik, hogy miután egyikük kivette a surranót a különleges cipőknek fenntartott vitrinből a kabátja alá, a hátához dugta el a cipőt, majd nyugodt szívvel kisétáltak a boltból.

A tulajdonos a Cápák között című műsorban is feltűnt

A rendőrség természetesen vizsgálódott az üzletben, ujjlenyomatokat és DNS mintát is vettek a nyomozók. A tulajdonos, a 19 éves Pachert Balázs ismerős lehet a televíziónézőknek, hiszen szerepelt az RTL Cápák között című műsorában.

Orlando Bloom is vásárolt tőle

Üzletében nemcsak hazai hírességek, hanem világsztárok is megfordultak már. Például Orlando Bloom, aki két cipőt is vásárolt tőle. „Nagyon jó fej volt, meg is van a száma, úgyhogy úgymond jóban vagyunk” – idézte fel a találkozásukat a fiatal üzletember. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: részlet a Balazs Kicks videójából