Érdekes hely ez a Dunavarsány. Eladnak olyan telket, ami nem is létezik és sokan elfoglaltak olyan területet ami nem az övék. Ha nem teljesen érthető ez a mondat a kedves olvasó, ne aggódj, nem benned van a hiba, elmagyarázzuk ezt a dunavarsányi jelenséget.

Ellopták a Duna-partot

A dél-pesti agglomeráció kedvelt településén, Dunavarsányban gyakoriak a telekviták. Korábban megírtuk, hogy rengeteg ingatlantulajdonos lényegében ellopta a Duna-partot, amikor a hétvégi háza telkét egészen a folyópartig vitte, holott a törvények szerint a folyópart és attól 5 méterre minden közterület. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lekerített közterület a parton

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megfontolt nemcselekvés

Sokan küzdenek azért, hogy a dunavarsányi emberek visszakapják a Duna-partot, de az önkormányzat nem siet a segítségükre, megfontolt nemcselekvést választották, évek óta lényegében nem történik semmi ebben az ügyben. Erre mondjuk, hogy sokan elfoglaltak olyan területet, amely nem az övék.

Dübörgő vonatok

Dunavarsány kettészeli a most épülő kétvágányos Budapest-Belgrád vasútvonal. Hamarosan kínai árukat megrakott tehervonatok dübörögnek a házak között, sokkal kevésbé lesz nyugis a Duna-parti település, mint ma, az élet jelentősen meg fog változni Dunavarsányban.

Útban vannak a telkek

A vágányok építése miatt útban van több olyan telek, amely közvetlenül a vasút mellett helyezkedik el. Most kiderült, hogy a magyar állam megvásárolt a helyi önkormányzattól egy olyan területet, amely a vágányok és a telektulajdonosok kerítése között helyezkedik el.

Milliós költségek

Amikor a vevő kimérette a területet, kiderült, hogy ezen vannak a környező telektulajdonosok kerítései, ezért levelet küldtek minden érintettnek, hogy tessék lebontani a kerítést. A helyiek ennek nem örültek, hiszen nekik kellett volna fizetni a bontás és az új kerítés építésének milliós költségét, ezért léptek.

Erről a telekről vitáznak

Forrás: Facebook/Dunavarsányiak közössége

Hibahatár

Kiderül, amikor évekkel ezelőtt a telektulajdonosok megvették a telkeket, a földmérők számítási módszerénél még érvényben volt az a hibahatár, amelyen belül vannak az ő kerítéseik. Ezek szerint tehát az önkormányzat olyan telket adott el, amely nem létezik, hiszen az a környező telektulajdonosoké.

Találkoztak az érintettek

A minap találkozó volt a vasútépítő társaság képviselői, az érintett Rákóczi utcai lakosok és az önkormányzat által megbízott topopgráfus szakemberek között. Az ott élők elmagyarázták, ha a számítás pontos, akkor az ő telkük sem akkora, amekkorának eladták. Végül meggyőzték a vasúttársaságot és az önkormányzat embereit, hogy nekik van igazuk, így maradhat a kerítés.

Jelentős zajterhelés

Dunavarsányban tehát nem kell milliókért elbontani, és újraépíteni a kerítéseket a Budapest-belgrád vasútvonal mentén, igaz ez nem vigasztalja a vasút mellett fekvő házak tulajdonosait, hiszen az ingatlanjaik értéke jelentősen csökken majd a vonatok elindulásával. Garantált lesz ugyanis a jelentős zajterhelés, hiszen két vágányon lényegében éjjel-nappal dübörögnek majd a vonatok. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Találkoznak az érintett felak Dunavarsányban – Forrás: Facebook