A Velencei Korzó üzemeltetője elkezdte lekeríteni a szabadstrand egy részét, az önkormányzat tiltakozik, hiszen az ő területükön akar kerítést építeni a vállalkozó. Az egyik azt állítja joga van lekeríteni a part egy részét, a másik szerint nincs joga, sőt visszabontják azt. Forró lesz a nyár Velencén.

Kerítést épít az üzemeltető cég

A helyi önkormányzat a közösségi oldalon jelentette be, hogy lekerítési munkálatokat kezdett a Korzót üzemeltető GOMI Kft. a Korzó területén. A kerítéssel a vállalkozó az eddig szabadstrandként működő, önkormányzati tulajdonban lévő területet zárja körül – írják az önkormányzat oldalán, ahol hozzáteszik:

Megtiltotta az építést az önkormányzat

„Az Önkormányzat a terület lezárását kifejezetten megtiltotta. Ennek ellenére az üzemeltető elkezdte a kerítés telepítését. Az önkormányzat minden jogszerű eszközzel fel fog lépni a tópart egyoldalú lezárása ellen, és érvényt fog szerezni a velenceiek érdekeinek.” – írják. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Kerítésépítés a parton

Épül a kerítés a Korzón – Forrás: Facebook/Velence Város Hivatalos Oldala

Csak egy részt kerítenének le

Korzót üzemeltető Gomi Kft-nek 2030-ig van üzemeltetési szerződése. Azt állítják, hogy a strandnak csak egy részét kerítik le, ahová helyi lakcímkártyával ingyen be lehet majd menni, a nem helyi vendégek pedig a büfékben „lefogyasztható” kupon ellenében mehetnek majd be, vagyis szerintük senki sem jár rosszul. IDE KAPCSOLÓDIK: Már a Velencei-tóig ér a fővárosi agglomeráció, egymás után épülnek a társasházak

Tiltakozik a polgármester

A velencei polgármester, Gerhardt Ákos határozottan tiltakozik a kerítésépítés ellen. A Telex.hu beszámolója szerint nemrég kint volt a helyszínen és megpróbálta megakadályozni a kerítés építését. Az üzemeltető cég vezetője, Berényi Csaba állítólag „minősíthetetlen stílusban” kiabált a polgármesterrel, a munkálatokat pedig nem szakították meg.

Nincs jogi probléma

Az önkormányzat úgy értelmezi az üzemeltetési szerződést, hogy aszerint tilos volna kerítést építeni, a Gomi Kft. viszont úgy véli, mivel nem a teljes partot, csak annak egy részét keríti le, nincs jogi probléma ezzel a megoldással.

Kirándulók a Velencei Korzónál

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Túl sokan járnak a Korzóra

A Gomi ügyvezetése szerint a fő gond a tumultuson kívül, hogy sokan nem megfelelően használják a területet, illetve tolvajok is fel-felbukkannak a szabadstrandon: rendszeres az értékek eltűnése, sokan nem fogyasztanak a büfékből, hanem a Korzó Sparjában veszik az ételt, aztán még ott is hagyják a földön a szemetüket, csikkeket nyomnak el a homokban. A környék kutyásai este a Korzónál sétáltatnak, és némelyek nem szedik össze a kutyájuk után ürüléket, így másnap hajnalban az üzemeltetésnek kutyapiszok-takarítással és az éjjel a tóparton piálók után maradt üvegcserép feltakarításával kell kezdenie.

Nem szedhet díjat az üzemeltető

Az önkormányzat néhány nappal ezelőtt arról ír a közösségi oldalán, hogy a nyilvánosságra hozott 2009-es üzemeltetési szerződés értelmében az üzemeltető semmilyen jogcímen nem szedhet díjat, nem kérhet költségtérítést közcélúnak minősített területeken. Ilyen a strand vagy éppen a sétány is.

Visszabontja a kerítést az önkormányzat

Mint írják: „A jelenleg érvényes üzemeltetési szerződés szerint a strand, a part és a sétányok lezárására, ott esetleges díjszedésre vagy kuponértékesítés ellenében való beengedésre az üzemeltetőnek nincsen lehetősége.” Azt is írják, hogy az önkormányzat haladéktalanul megkezdi az eredeti állapot visszaállítását. Ez az épülő kerítés elbontását jelenti. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Velencei Korzó – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu