Leváltották Szada alpolgármesterét, Simon Erikát. A képviselő-testület kedden döntött az alpolgármester eltávolításáról. Simon Erika korábban arról beszélt, hogy a térség fideszes országgyűlési képviselője, Vécsey László azzal zsarolta a polgármestert, ha nem váltják le az alpolgármestert, nem jut pénzforráshoz a település. Vécsey László és a polgármester cáfol, Dobrev Klára kiakadt.

Leváltották az alpolgármestert

Áll a bál a Gödöllőhöz közeli Szadán. Kedd reggel a képviselő-testület leváltotta Simon Erika alpolgármestert. A volt alpolgármester azt mondta, a polgármester a térség fideszes parlamenti képviselőjének nyomására távolítja el őt, mert a DK támogatásával indult az ellenzéki előválasztáson. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A polgármester kezdeményezte

Simon Erika alpolgármesteri megbízatásának visszavonása előtt Pintér Lajos, Szada polgármestere arról beszélt a képviselőtestületi ülésen, hogy Simon Erika az előválasztás óta folyamatosan országos politikai kampányt folytat és az önkormányzati munka már szürke, unalmas számára – írja a Telex.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A fideszes országgyűlési képviselő akarta eltávolítani?

Korábban Simon Erika arról beszélt a hírportálnak, úgy értesült, hogy a térség fideszes országgyűlési képviselője, Vécsey László a szadai polgármesternek azt mondta, csak akkor támogatja Szadát, ha őt eltávolítanak az alpolgármesteri pozícióból. Simon Erika azt is mondta, rákérdezett erre a település polgármesterénél, Pintér Lajosnál, aki megerősítette neki, majd a települést vezető civil szervezet, a Változás Útján Egyesület képviselőinek jelenlétében is elmondta ezt a polgármester egy decemberi testületi ülés után.

A település érdeke

Simon Erika szerint a polgármester decemberben arról is beszélt a képviselők jelenlétében, hogyan lehetne mindezt megfelelően kommunikálni. „Esetleg szépen lemondanék, vagy ajánlanának nekem valamit az alpolgármesteri szék helyett” – mondta. Végül arra kérték, mondjon le, mert „Vécsey ezt kéri, és az a település érdeke, hogy jól szerepeljenek a pályázatokon” – tette hozzá.

Vécsey László cáfol

A térség fideszes országgyűlési képviselője szűkszavúan reagált. Vécsey László azt közölte, hogy a Telex értesülései minden alapot nélkülöznek. Szada polgármestere, Pintér Lajos szintén cáfolta a nyomásgyakorlásról, zsarolásról szóló információt.

Dobrev Klára kiakadt

A szadai alpolgármester eltávolítása kapcsán Dobrev Klára, a DK EP-képviselője így fogalmazott a közösségi oldalán: „Alig hiszem el, hogy megtörténhet olyan, ami most Simon Erikával. Szada alpolgármesterként politizált, részt vett az előválasztáson és most ezért büntetik. Fideszes zsarolás miatt egyszerűen megfosztották pozíciójától, a helyieket pedig attól, hogy alpolgármesterként képviselje őket. A fideszes megfélemlítés újabb mementója ez.” – írta Dobrev Klára.

Nem reagált ma az országgyűlési képviselő

Vécsey László országgyűlési képviselő oldalán a cikkünk megjelenéséig semmilyen reakciót nem találtunk, a szadai alpolgármester menesztéséről nem posztolt semmit.

Szél Bernadett szerint ez feudalizmus

A BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak korábban nyilatkozó ellenzéki országgyűlési képviselő, Szél Bernadett úgy fogalmazott, hogy az önkormányzatokat újra döntési helyzetbe kellene hozni. „Ehhez jogkör kell és pénz, a Fidesz mind a kettőt elvitte. Nem is értem, hogy polgármestereknek, és az önkormányzati képviselőknek miért éri meg a Fidesszel kooperálni. Értem, hogy arról van szó, hogy a fideszes jelölt egy ilyen kijáró ember, aki várúrként dolgozik, aki a központban kijárja, hogy legyen pénz és lehozza és akkor a polgármesterek hálálkodva nagyon szépen megköszönik. Ez maga a feudalizmus.” – mondta portálunknak a Budaörs-Budakeszi-Zsámbék térségében induló Szél Bernadett.

Buzinkay György félelemkultúráról beszél

A Momentum országgyűlési képviselő-jelöltje, Buzinkay György nemrég arról beszélt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak, hogy szerinte egy józanul gondolkodó polgármester, pontosan látja, hogy most milyen a politikai helyzet az országban. „A többségük nem a fizetésért csinálja, hanem mert tényleg tenni akar a közösségért, jobbá akarja tenni a települését. Nekik sem jó, hogy csak végrehajtónak nézik őket, akikkel a pártközpontból kapott utasítást végrehajtatják. Most gyakran a Fidesz választókerületi elnöke mondja meg, mit hogyan kell csinálni, különben nem kapnak pénzt. Azt látom, hogy ezt a mai rendszert a polgármesterek túlnyomó többsége sem szereti. Magánemberként ezt el is mondják, de a nyilvános beszédben a félelemkultúra érvényesül.” – mondta a Pilis-Dunakanyarban induló Buzinkay György. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Simon Erika, Szada leváltott alpolgármestere – Frrás: Facebook/Simon Erika/BPK-montázs