A politikai balhéiről híres Szabó Bálintot rendőrök vitték el a kötcsei piknik elől. A legutóbb sikertelen gazdaütntetést szervező férfi elállta az érkező belügyminiszter autójat. Orbán Viktor is már a helyszínen van, itt mondja el az őszi politikai évad előtti értékelését és jelöl meg feladatokat a jobboldal számára.

Demonstráltak

Az esemény előbb két Magyarország diktatúra! és O1G molinókkal eláttott tüntető zavarta meg, akik nem csak a biztonságiakkal, de a helyszínre érkező politikusokkal és közszereplőkkel, köztük Nagy Feróval is konfrontálódtak – írja a Blikk.

Vita a biztonságiakkal

Ezek után a korábban már több politikai botrányba is keveredett Szabó Bálint egyszer csak behajtott a helyszínre vezető útra, ahonnan nem volt hajlandó elmozdulni, majd vitatkozni kezdett a biztonságiakkal. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Falhoz!

Hosszas cívódást követően végül kiszállt a kocsijából, szó szót követett, végül Szabó Bálintot a falhoz állították, majd körülbelül 15 percig ott tartották amíg megérkezett egy rendőrségi furgon. Erről a Blikk videót is készített, amely ide kattintva érhető el.

Az Index is készített videót, már az előzményekről is

Színészek is érkeztek

Dörner György Kossuth-díjas színművész érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2022. szeptember 10-én. MTI/Máthé Zoltán

Mire jó a kötcsei piknik?

A kötcsei találkozó jelentősége, hogy szűkebb, de abszolút bizalmi körben tudja a kormányfő a számára releváns véleményeket meghallgatni, a reakció­kat szondázni – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatóhelyettese.

Hamarosan

Cikkünket Orbán Viktor beszédének legfontosabb gondolataival egészítjük azután, hogy beszélt. A kormányfő már megérkezett a helyszínre.

Politikai igazgatója nyilatkozott helyette

Orbán Balázs jelezte: Orbán Viktor miniszterelnök idei előadását az orosz-ukrán háború és annak Európára gyakorolt hatása fogja meghatározni. Hozzátette: a szankciókkal “az oroszokat nem sikerült térdre kényszeríteni, Európa viszont egyre inkább térdre kényszerül”; elszabaduló energiaárak, soha nem látott infláció sújtja Európa valamennyi országát – írta az MTI.

Címlapfotónkon Orbán Viktor érkezése. (MTI/Máthé Zoltán)