Kigyulladt egy száz négyzetméteres lakóház és egy autó Szigetszentmiklóson, a Sóderos utcában. A bent élőknek odalett mindenük, de a helyiek összefogtak és villámgyors adakozással összedobták a földönfutóvá vált családnak mindazt, amire szükségük van.

A tűzeset pénteken hajnalban történt, a tűzoltók kiérkezésekor az épület már több mint a fele, a gépkocsi teljes egészében égett. A tüzet a szigetszentmiklósi és a fővárosi hivatásos tűzoltók oltották el, majd átvizsgálták az ingatlant.

A tűzoltók munkáját a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat segítette. A tűz keletkezésekor az épületben négyen tartózkodtak, közülük két embert a mentők kórházba szállítottak – tájékoztatta portálunkat a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szigetszentmiklós polgármestere, Nagy János még aznap egy posztban azt írta, hogy „Ma kora reggel leégett egy szigetszentmiklósi család háza. Két idős hölgy, és egy házaspár lakott benne. Az önkormányzat havaria lakást tud adni, a mai napon megkapják a kulcsot a lakáshoz.

A lakás bútorozását ideiglenesen meg tudtuk oldani, viszont szeretném kérni a lakók segítségét, mert minden bútor, ruha, irat porig égett, ezen kívül az autójuk is. Ha van olyan lakó, aki tud segíteni ágyakban, bútorokban, televízióban, bármiben, kérem, hogy jelentkezzen – írta a polgármester.

Az önkormányzat anyagi támogatást is nyújtott, de ahogy Nagy János fogalmazott ez csak kis segítség az élet újrakezdéséhez.

Időközben több százan osztották meg a felhívást és nagyon sok felajánlás és szerencsére pénz is érkezett. A háztüzet elszenvedőknek ugyan nehéz lesz az újrakezdés, azonban talán nekik is jó látni, hogy a csepeli-agglomeráció legnagyobb városának, Szigetszentmiklósnak a lakói milyen gyorsan összefogtak a bajban.

A szeretet ereje: Megindító köszönőlevelet írt az a család, amelynek leégett a háza Piliscsabán

Legégett egy családi ház Piliscsabán, az ott lakók elvesztették mindenüket. Összefogott a település, sokan segítettek nekik. A család most megindító köszönőlevelet írt…A teljes cikket ide kattintva éred el!

Megszólalt az anya: A MOM-tűzben meghalt kislány előre megálmodta, hogy elég egy tűzben

Rémálmai voltak a MOM-tűzben meghalt nyolc éves kislánynak. Édesanyja szerint pszichiáterhez kellett vinni a gyermeket, mert folyton arról álmodott, hogy elég egy tűzben…A teljes cikkünk ide kattintva érhető el!

Mindenük elégett, oda lett a ház is – Csömörön azonban nem hagyták bajban a családot

Példaértékű összefogást mutattak mindenkinek a kelet-pesti agglomeráció kisvárosának, Csömörnek a lakói…A teljes cikkünk ide kattintva érhető el!

Kiemelt kép: A katasztrófavédelem helyszíni felvétele Szigetszentmiklóson