Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu beszámolt, óriási a torlódás az M0-ás autópálya déli szektorában. Már 10 km hosszan araszolnak a járművek. Információnk szerint a rendőrség már járőrözik a dugóban rekedt több ezer kamion között.

Az M0-s autóút déli szektorán, az M5-ös felé Törökbálint és Nagytétény között torlódás alakult ki. Munkavégzés miatt egy sávon halad a forgalom, 10 km hosszan araszolnak a járművek, több mint egy órás az időveszteség – írja az Útinform.

Torlódás az M0-áson – Fotó: BPK

A nagytétényi leágazásnál készült fotókon látszódik, hogy többezer kamion áll a dugóban, amelyek mind Ukrajna és Románia felé haladnak.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium ma délben közölte, hogy ezen a hétvégén nem lesz kamionstop, így a nehéz tehergépkocsik a veszélyhelyzet ideje alatt hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon. A cégek ennek köszönhetően gördülékenyebben gondoskodhatnak az üzletek folyamatos áruellátásáról, a készletek feltöltéséről, a vásárlói igények kiszolgálásáról.

Nemcsak az M0-áson halad lassan a forgalom: már 5 kilométeres a torlódás az M1-es autópályán is Hegyeshalom felé, a 32-es kilométernél. A 32-es és a 46-os kilométer között váltakozó sávzárás mellett egy sávon halad a forgalom építkezés miatt.

Ráadásul a 33-as kilométernél két kamion összeütközött és mellettük csak a belső sávon haladhat a forgalom, ezzel tovább lassítva a haladást.

Kiemelt kép: Torlódás az M0-áson – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu