Januárban az elsők között írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy egy kedd reggelen a gödöllői HÉV-en akartak megerőszakolni egy édesanyát. A nő egyedül volt a kocsiban a támadójával, ellenállt, ezért brutálisan megverte őt a férfi. A helyi civilek azt kérték, szereljenek kamerákat a HÉV állomásokra. A minap ez részben megtörtént, hiszen Kerepes polgármestere és a térség országgyűlési képviselője bejelentette, két állomáson kész lett a térfigyelő rendszer.

A képviselő is felháborodott

Mindannyian nagyon felháborodtunk januárban a HÉV-en elkövetett borzalmas támadás miatt. Azóta azon dolgozunk az érintett polgármesterekkel, hogy a gödöllői vonalat minél biztonságosabbá tegyük az utasok számára. Ennek az egyik eredménye, hogy be lett kamerázva Kerepes mindkét HÉV-megállója, köztük az is, ahol a januári elkövető felszállt a szerelvényre – írja közösségi oldalán a térség fideszes országgyűlési képviselője, Vécsey László. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ettől rettegnek az egyedül utazók

Elképesztő pillanatokat élt át az a hölgy, Piroska, akinek egy januári hajnalon azt mondta a támadója az üres, döcögő szerelvényen, hogy húzza le a nadrágját. A támadás után így mesélte el a történteket a szerencsétlenül járt asszony: “Negyed hatkor szálltam fel a HÉV-re Kerepesen. A harmadik kocsiban ültem, a húszas éveiben járó férfi pedig Szilasligeten szállt fel hozzám. Elől ültem, ő pedig először komótosan elment mellettem” – mondta Piroska, majd így folytatta:

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Váratlanul odalépett

Mogyoródnál még hátra is pillantottam, s láttam, hogy nekem háttal foglalt helyet. Miután Szentjakab megállótól elindultunk, váratlanul odajött hozzám és leült velem szemben. Rám nézett, s azt mondta, hogy toljam le a nadrágomat.

Brutális támadás

A kezemben lévő telefonomat odaadtam neki, abban a reményben, hogy ezután majd békén hagy” – emlékezett vissza a Piroska a támadásra. A férfi ezután brutális támadásba kezdett: a megrémült nő mellé állt és hirtelen elkezdte rúgni az arcát.

Ez így nem mehet tovább

Szintén elsőként írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy egy csömöri fiatalembernek, Oláh Benjáminnak elege lett a H8 és H9-es vagyis a gödöllői és a csömöri HÉV-en állandósult erőszakból és ahogy fogalmazott a „részeg, drogos, behugyozott, behányt hordákból”. A fiatalember megkérte a környéken lakókat, jelentkezzenek nála azok, akiket inzultus ért a HÉV-en, hogy az üzemeltető MÁV-nál és az érintett önkormányzatoktól együtt kérjenek segítséget, valamilyen fellépést, mert ez így nem mehet tovább.

Vállalhatatlan a tömegközlekedés

A BudaPestkörnyéke.hu akkor felkereste Benjámint, aki elmondta, hogy ő is a közlekedésben dolgozik, így tudja, hogy nehéz a helyzet, de szerinte a tömegközlekedés vállalhatatlan lett, már ők is autóra váltottak, mert nem engedi egyedül HÉV-re ülni a feleségét.

Több nőt ért inzultus

Benjamin azt is elmondta portálunknak, hogy rövid idő alatt több nő is jelentkezett, hogy lányát vagy őt érte inzultus. „Ezeket próbálom majd összegyűjteni és ezzel aztán arra sarkalni a szolgáltatót és az önkormányzatokat, hogy fogjanak össze és tegyenek valamit a közrend visszaállításáért” – fogalmazott a csömöri fiatalamber. IDE KAPCSOLÓDIK: Egy ötödikes kislányt akartak kirabolni a Tímár utcai HÉV megállóban – vandálok garázdálkodnak a HÉV-en

Lépett a képviselő és a polgármester

Úgy tűnik meghallgatták a fiatalembert, mert most Kerepes polgármestere, Gyuricza László és a térség kormánypárti országgyűlési képviselője Vécsey László már be is mutatták a kamerával felszerelt két állomást. Remélhetőleg a többi állomást is hamarosan bekamerázzák. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a polgármester és a képviselő videója a részletekről

Kiemelt kép: illusztráció