Nagyot mentek a kormánypártok a 2022-es országgyűlési választásokon, minden agglomerációs választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltje nyert. A kormánypártoknak várhatóan 135 képviselőjük lesz a parlamentben, így erős kétharmados felhatalmazással alakíthat ismét kormányt Orbán Viktor. Az agglomerációban a kormánypártoknak három nagy nyertesük van. A két új belépő: Vitályos Eszter és Menczer Tamás, valamint az érdi körzetet harmadszor is megnyerő, a Covid miatt a lélegeztető gépről visszatérő Aradszki András.

Harmadszor is nyert Érden

Az Érdi (Pest 1) körzetet Aradszki András immár harmadik alaklommal nyerte meg, most 46%-os eredményt ért el. Mivel a 65 éves politikus korábban a Pest 8-as körzetnek is volt az országgyűlési képviselője, így most a negyedik képviselő mandátumát szerezte meg, de Aradszki András nem csak emiatt a legnagyobb nyertese a választásnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megmenekült a halál torkából

Az újraválasztott Fidesz-KDNP-s képviselő nemrég a BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak adott nagyinterjúban elmondta, hogy lényegében a halál torkából menekült meg, amikor 47 nap után levették a lélegeztetőgépről. Portálunknak elmesélte, hogy amikor karácsony és újév között elkezdték kivezetni a mélyaltatásból, az első gondolata az volt, hogy családja van és nem szabad meghalnia.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

100 ezren imádkoztak érte

„Utólag a feleségem mesélte, hogy minden nap bejött hozzám, egy üvegfalon keresztül nézett engem és imádkozott értem. Minden nap azon izgult, hogy még ott legyek az ablak mellett, körülöttem változtak a betegek, sokan nem élték túl. Azt is mesélték, hogy Balázs Fecó a szomszéd szobában feküdt.” Később kiderült számára, hogy volt olyan nap, amikor a Facebookon több, mint 100 ezer ember imádkozott érte – mondta a képviselő.

Segíteni akar Érdnek

Aradszki András a jövőre vonatkozólag portálunknak azt is elmondta, hogy amennyiben az érdi városvezetés is képes lesz cselekedni, a feladatát ellátni, akkor a lakóutak fejlesztése továbbra is prioritás lesz. Mint mondta: „Nagyon fontos, hogy Érd számára biztosítsuk azt az iparűzésiadó-hátteret, ami szükséges ahhoz, hogy saját fejlesztési forrásból az önkormányzatiság elvei szerint tudjon dönteni és előrelépni. Tudomásom szerint Érden kívül nincs olyan település, ahol az állam azért vásárol földterületet, hogy ott ipari parkot létesítsen, amely ipari park bevétele a városnak az iparűzési adóbevételét és építményiadó-bevételét fogja gyarapítani. Ebben a választási körzetben Érd és Tárnok határában van ilyen, és bízom abban, hogy az ipari park is megvalósul, ebben biztosan tudok és akarok is segíteni Érdnek.” – tette hozzá az újraválasztott képviselő.

Felelős vezető

Aradszki András a polgármesterekről is beszélt nekünk. Szerinte az a jó településvezető, aki a helyben élő valamennyi embert képviseli, nem csak azokat, akik rá szavaztak. „Az ilyen polgármester felelős vezető, akivel együtt lehet dolgozni. Törökbálint polgármesterével, aki szintén Fidesz-KDNP jelöltjeként lett politikus például rendszeresen eszmét cserélünk, néha különböző állásponton vagyunk, de mindig megtudtunk és meg is akartunk egyezni. Én mindenkivel együtt tudok dolgozni, aki felelősséget érez az általa vezetett településért.” – tette hozzá.

Komoly fejlesztések

Aradszki András azt is elmondta, biztos abban, hogy a Fidesz-KDNP színeiben továbbra is komoly fejlesztéseket tud a választókerületbe hozni. „Én is itt élek, nekem is fontos ez a közösség van mit tennünk annak érdekében, hogy az itt élők komfortérzete, életminősége érezhetően még jobb legyen, hiszen engem nem a politikai kalandorság hozott Érdre, én itt élek” – mondta portálunknak Budapest környékének legnagyobb nyertese, Aradszki András. Ide kapcsolódik: “Engem nem a politikai kalandorság hozott, én ide tartozom” – mondja Aradszki András, Érd térségének Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője, aki ismét ringbe száll a választáson

Vitályos Eszter pozitív kampánya

A budai agglomerációban két új belépő is megjelent a politikában. Szentendre-Pilis térségében Vitályos Eszter ment nagyot, 53%-os eredménnyel nyert, gyakorlatilag tarolt, hiszen az ellenzéki összefogás jelöltje mindössze 36%-ot ért el. A képviselő közvetlenségére, pozitív kampányára sokan voltak vevők, hiszen Vitályos Eszter folyamatosan „ölellek és szeretlek benneteket” jelszóval kampányolt.

Még csak 38 éves

A kormánypártok harmadik nagy nyertese az országgyűlési képviselőként először induló Menczer Tamás, aki Budaörs-Budakeszi-Solymár térségében, a Pest 2-es körzetben szerezte meg a szavazatok 48%-át. A Budakeszin élő politikus a Fidesz-KDNP frakció egyik legfiatalabb képviselője lesz, hiszen még csak 38 éves. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Menczer Tamás, Aradszki András, Vitályos Eszter – BPK-montázs