Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a közösségi oldalán jelentette be, milyen segítséget nyújt a főváros az ukránoknak.

Ezt kérték Kijevből

Az ukrán főváros kérésnek eleget téve egy egytonnás generátort küldött Budapest. Ezen kívül két hőlégfúvót is küldtek Kijev számára. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az egytonnás generátor és a két hőlégfúvó

Az egytonnás generátor és a két hőlégfúvó – Fotó: Karácsony Gergely Facebook oldala

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez a cél

A segítségnyújtással az Budapest célja Karácsony Gergely szavai szerint, hogy Kijev helyre tudja állítani a kritikus infrastruktúrát. “Háborús bűnt elkövetve támad az orosz hadsereg megfosztva a civil lakosságot, köztük időseket, nőket és gyerekeket a fűtéstől és az áramtól, amelyek különösen a közeledő télen az életet jelentenék nekik” – írta közösségi oldalán a főpolgármester.

Karácsony Gergely és Iványi Gábor

Iványi Gábor és Karácsony Gergely az Oltalom Karitatív Egyesület telephelyén – Fotó: Karácsony Gergely Facebook oldala

Nem késlekednek a segélyszálítmánnyal

Karácsony Gergely néhány perccel délután 4 óra előtt posztolt. Ebbe elárulta, hogy még ma elindul a segélyszállítmány Kijevbe. Ez együttműködésben történik az Iváncsi Gábor által vezetett Oltalom Karitatív Egyesülettel.

A segélyszállítmány

Ukrajnába szánt adományok útnak indítása az Oltalom Karitatív Egyesület telephelyéről – Karácsony Gergely Facebook oldala

Köszönetet mondott Karácsony Gergely

Karácsony Gergely köszönetét fejezte ki többeknek is. Hálát mondott Demszky Gábornak, Budapest egykori főpolgármesterének, hogy segít eljuttatni a Főváros és az Oltalom adományait a bajba jutottaknak.

Közös fotón Demszky Gábor, Karácsony Gergely és Iványi Gábor

Demszky Gábor, Karácsony Gergely és Iványi Gábor az Oltalom Karitatív Egyesület telephelyén – Fotó: Karácsony Gergely Facebook oldala

Rakétatalálat érte a Barátság kőolajvezetéket

Mint ahogyan arról beszámoltunk, a belorusz határnál eltaláltak egy transzformátorállomást. Ez az, ami felel a Barátság kőolajvezeték áramellátásáért. Mivel a szivattyúknak nincs áramellátása, így nem tud tovább üzemelni a vezeték.

Ezt mondta a MOL

Az Index megkeresésére a MOL megnyugtató választ adott. A vállalat fel van készülve az ország és a régió folyamatos energiaellátására. Az ország stratégiai készletei és a MOL üzemi készletei kellően bőségesek, a MOL 90 napra elegendő friss kőolajjal rendelkezik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely és Iványi Gábor a háttérben az adományokkal – Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala