Kábítószerrel történő kereskedelem miatt fogtak el egy brazil állampolgárt a fővárosban, aki ellen egy másik ország európai elfogatóparancsot adott ki.

Idehaza fogták el a bűnözőt

A Belga Királyság adott ki európai elfogatóparancsot egy brazil állampolgárral szemben. Tavaly június 21-én kerítették kézre az illetőt Magyarországon. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több ország is kérte a kiadatását

A férfi kiadatását kezdeményezte a Belga Királyságon kívül a Brazil Szövetségi Köztársaság is. Sőt, az Amerikai Egyesült Államok is kérte az illető kiadatását.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Tavasszal született döntés a férfi sorsa felől

A férfi kiadatási letartóztatását, valamint a kiadatás feltételeinek lehetőségét közel két hónapja, március 27-én állapította meg egy határozatban a Fővárosi Törvényszék. Azóta már másodfokú eljárásra is sor került, a Fővárosi Ítélőtábla a döntést május 15-én helyben hagyta.

Ezek is érdekelhetnek!

Még kérdéses, hova vezet a brazil férfi útja

Arról majd az igazságügyi miniszter fog dönteni, hogy a szóban forgó államok közül melyik eljárásához fogják átadni a brazil honosságú illetőt. A végleges határozat eredményeként kerülhet erre sor.

45 milliós drogfogásra került sor Budapesten

Ahogyan azt korábban megírtuk, a zuglói zsaruk kapcsoltak le egy férfit, akiről azt gyanítják, a 14. kerületi lakásán drogot árult. A rendőrök május 6-án mentek ki a férfi alagsori lakásához. Ott történt a rajtaütés.

Erre bukkantak a rendőrök

A házkutatás alkalmával a zsaruk fél kilónyi zöld növényi, kábítószergyanús anyagot találtak. Ezen felül előkerült por állagú ismeretlen anyag is, továbbá tabletták is. A rendőrök lefoglaltak olyan eszközöket is, amelyek a kábítószer kiméréséhez, kereskedelméhez és fogyasztásához szükségesek.

Ez egy komoly fogás

A nyomozók marihuánát és amfetamint is lefoglaltak. Ezek értéke a feketepiacon nagyjából 4,5 millió forint. Egymillió forintnyi készpénzt is lefolglatak az akció során.

Egy középkorú férfit fogtak el

A rendőrök egy 45 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként az ügy kapcsán. A 14. kerületi rendőrök kábítószer-kereskedelemmel vádolják aférfit. Őrizetbe is vették, és a letartóztatását is indítványozták.

Egy ismert divattervező is drogbotrányba keveredett

Herczeg Zoltánt ősszel tartóztatták le, akit kábítószer fogyasztással és kereskedelemmel is vádoltak. A divatguru nemrég szabadult, de jelenleg is házi őrizetben van. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció- Forrás: archív