Három ház udvarába dobott Molotov-koktélt egy pilisi férfi. Az 57 éves helyi lakos azzal védekezett, hogy azt hitte felesége az ingatlanokban tartózkodik, de azt előtte a tulajdonosok letagadják.

2020. szeptember 12-én 1 óra 30 perc körül az 57 éves férfi egy pilisi ház kocsibeállójában parkoló autóra dobott két, benzinnel töltött, meggyújtott kanócú üveget, amelyektől a jármű jobb első ajtaja kigyulladt.

Egy másik épület ablakára 3 óra 30 perc körül dobott be egy koktélos üveget, a párkány meggyulladt, a másik palackot az udvari szaletli mellé hajította. A két helyen keletkezett tűz nem terjedt tovább, sikerült időben eloltani.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

FRISS! Egy osztály és 10 tanár került karanténba Budakeszin: szúrópróbaszerűen ellenőrzik az iskolákban a járványügyi előírásokat

A férfi a hazafelé vezető úton a maradék, benzinnel töltött üvegeitől is megszabadult. Egy harmadik ingatlan udvarára dobva azokat egy ott parkoló jármű utánfutója kapott lángra. A rongálások következtében több mint félmilliós kár keletkezett.

EZ IS ÉRDEKELHET! Gyilkosság az agglomerációban: agyonszúrtak egy nőt a pesti oldalon

Az adatgyűjtés és tanúkutatás közben a tettesről összegyűjtött információmorzsák alapján a Monori Rendőrkapitányság egyik járőre emlékezett egy helyi férfire, akivel szemben korábban intézkedett.

Néhány perccel később rendőrautók fékeztek lakásánál. Az 57 éves helyi lakost elfogták, előállították. Kihallgatásán beismerte a bűncselekmények elkövetését, indoka szerint azt hitte, hogy felesége a kiválasztott ingatlanokban tartózkodik, csak az ott lakók átverik őt, amikor ezt letagadják, ezért okozott tüzet.

Otthonában kutatást tartottak, üres boros üvegeket, felszabdalt textíliákat, valamint egy 20 literes marmonkannából benzint foglaltak le.

A Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az azóta letartóztatott férfivel szemben rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu