Amint arról korábban beszámoltunk, leomlott Terézvárosban az egyik ház negyedik emeleti falrésze. A baleset után egy súlyos és három könnyű sérültet vittek kórházba a mentők. A Jókai utcai legsúlyosabb sérültje az Budapesti Operettszínház egyik balerinája volt. Niki barátjával éppen a színházba, egy próbára tartott, amikor a ház fala a Jókai utcára omlott. Niki barátja most egy interjúban beszélt a szörnyű napról.

Kómában volt

Niki többek közt súlyos koponya – és gerincsérülést szenvedett. Állapota olyan súlyos volt, hogy több napig mesterséges kómában tartották, hosszú ideig nem lehetett tudni, hogy valaha lábra tud-e állni. A balerinát megműtötték, ezután a rehabilitációs intézetbe került. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így nézett ki a Jókai utca a házomlás után

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Futni kezdtek

A táncoslány párja, Benjámin most az Origonak adott interjújában beszélt a szörnyű napról, visszaemlékezésében azt mondta: „Reggel a megszokott időben keltünk, reggeliztünk és elindultunk az Operettszínházba. Jókedvűen sétáltunk, beszélgettünk, nagyokat nevettünk – igazán jól éreztük magunkat. A Jókai téren egy építkezés miatt úgy lehetett megközelíteni a Mozsár utcát az Aradi utcából, hogy a Jókai utcába besétálva egy félkörívet kellett tennünk. Ekkor egy óriási robajt hallottunk – olyan volt, mint amikor egy hatalmas konténerbe építési törmeléket öntenek. Először azt hittük, hogy a Jókai téren, az építkezésnél történt valami.” – a pár ekkor kézen fogva futni kezdett, de aztán:

Minden véres volt

„Valahogy szétcsúszott a kezünk, én beértem egy kapualjba, de Niki nem jött. A hatalmas porfelhő miatt nem láttam semmit, csak a nevét kiabáltam, de nem érkezett válasz.” – mondta el Benjámin, aki a törmelékek alatt találta meg Nikit, minden véres volt.

Azonnal odarohant

„Odarohantam, de nem értem hozzá, mert tudtam, hogy bármit teszek, előfordulhat, hogy még nagyobb bajt okozok. Először azt ellenőriztem, hogy lélegzik-e. Láttam, hogy megemelkedik a mellkasa, tehát tud lélegezni. Sokkos állapotban voltam, így nem tudom, hogy honnan és mikor, de pillanatok alatt ott termett két egyenruhás mentődolgozó – pedig a mentőket ekkor még nem hívta senki. Egy nagyon kedves lány – akit fel szeretnék majd keresni – kiszaladt egy közeli fogászati rendelőből és mondta, hogy már hívta a mentőket. Olyan pánikban voltam, hogy a mentők telefonszámát sem tudtam hirtelen. Egy másik hölgy vizet hozott nekem, és folyamatosan nyugtatott. Mire a mentőautó megérkezett, a két egyenruhás mentődolgozó már kiszabadította Nikit a romok alól, és elkezdte az ellátását.” – mondta a portálnak a fiatal férfi.

Tudta a nagy a baj

Kérdésre, hogy mikor tudta, nagy a baj, azt mondta: „Már akkor, amikor a kapualjban álltam és kiáltottam a nevét, de nem válaszolt. Akkor tudtam, hogy óriási baj történt. Ezután Nikit hetekig altatásban tartották, rengeteg műtéten esett át. Nehéz elmondani, hogy mit éltem át ezekben a hetekben.”

Erre vágynak most

Benjámin a lapnak elmondta „Nyugalmat és teljes felépülést szeretnénk. A baleset után olvasgattam a közösségi médiában a kommenteket, de rájöttem, hogy nem szabad. Nem kívánom senkinek, hogy hasonlót éljen át. Mindig azt kívántam, bárcsak én feküdnék a kórházban, és nem Niki. A történteket még folyamatosan dolgozzuk fel a menyasszonyommal, nyugalomra vágyunk. Nem azért adok interjút, hogy újra rólam beszéljenek az emberek. Ne legyen szó rólam. Nikit segítse, akiknek van lehetősége és szeretné támogatni.”

Ilyen állapotban van most Niki

Továbbá Niki állapotáról is beszélt, elmondta nem olyan régen hazaengedték 10 napra, de már visszament a rehabilitációs intézetbe. „Folyamatosan gyógyul. A sérüléseiről nem mondhatok semmit – más nevében nem szeretnék nyilatkozni. Ha Niki és az orvosai beszélni akarnak erről, akkor inkább ők mondják el. Az biztos, hogy Niki nagyon küzd.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: leomlott a tető a Jókai utcában. Kiemelt kép forrása: MTI/Mihádák Zoltán