Amint arról beszámoltunk, hosszan tartó betegség után, 41 évesen, péntek hajnalban elhunyt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész. Az énekesnő két éve küzdött egy ritka, gyógyíthatatlan betegséggel. Tompos Kátyától ezrek búcsúznak a közösségi oldalon, köztük barátja Hrutka Róbert és Zorán is.

Meghalt a színésznő

„Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy hosszan tartó betegség után Tompos Kátya Jászai Mari és Junior Prima-díjas színésznő, énekesnő ma hajnalban elhunyt, békésen távozott családja körében. Nagyon sokat jelentett számára, hogy betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását valamilyen formában, ez a szeretet erőt adott neki és reménnyel töltötte ki utolsó heteit” – tudtatta a család. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Jótékonysági est

Pár napja összefogott a művészvilág és egy jótékonysági estet szerveztek Kátyáért. Az esemény főszervezője, a színésznő baártja, Hrutka Róbert volt. „Csak állok elveszve, mint egy kihalt megállóban és te észrevétlen felszálltál arra a bizonyos holdjáratra. Soha nem volt ilyen hangos a csend. Köszönöm, hogy a barátod lehettem!” – írta pénteken a zenész.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

ByeAlex is búcsúzik

ByeAlex a hivatalos Facebook-oldalán osztott meg egy bejegyzést a szomorú hír kapcsán. „Elhunyt egy fiatal, tehetséges nő. nem ismertem személyesen, mégis megérint a története. Nagy tisztelettel gondolok rá. A hozzátartozóknak, barátoknak pedig őszinte részvétemet nyújtom, mert egy ilyen űrt tudom, hogy semmi nem tölthet majd be. az viszont biztos, hogy mindig emlékezni fogunk rá” – fogalmazott az énekes.

„A csónak elindult”

„Tompos Kátya. A csónak elindult a végtelenbe. De nem volt magányos. Százezrek támogatása, szeretete kísérte az utolsó hetekben. Jó utat, Kátya!” – írta a bejegyzésében Rónai Egon, aki a Magányos csónak című dalt is megosztotta a bejegyzésében.

Súlyos betegségben szenvedett

Pár hete derült ki, hogy Tompos Kátya, súlyos betegségben szenved. A színésznő egy speciális gyógykezelésre várt, amelynek olyan magas a költsége, hogy azt már Kátya családja nem tudta kifizetni. Ezért fogtak össze a színészek. A jótékonysági gálán közel 700-an vettek részt a Szegedi Nemzeti Színházban.

Pályafutása

Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színésznő. A Színház- és Filmművészeti Egyetem musical szakán végzett 2001–2005 között. A József Attila Színház (2005–2007) és a Bárka Színház (2007–2008) után, 2008–2018 között a Nemzeti Színház tagja volt.. Országos ismertséget a Valami Amerika 2 és a Valami Amerika 3 című filmben szerzett.

Zorán is búcsúzik

2014-ben az Budapest Arénában rendezett Zorán koncerten is fellépett. Több közös dalt adott elő az énekessel. A zenész most így búcsúzik a csodálatos énekesnőtől: „A felvétel 2014. február 8-án készült a Budapest Sportarénában az Egypár barát című duett-album bemutatóján. Kátya Jávori Ferenc Fegya és Sztevanovity Dusán dalát, az Esküvőt énekli.

Tompos Kátya a Zorán koncerten

Kiemelt kép: Hrutka Róbert és Tompos Kátya – Forrás: Facebook