Három Pest vármegyei településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Veresegyházon polgármestert, Gyömrőn és Ráckevén pedig egyéni választókerületi képviselőt választanak. A Veresegyház városát 58 éve irányító Pásztor Béla februárban mondott le, mert betöltötte 85. életévét. Ekkor úgy fogalmazott: ezt már nem illik tovább csinálni..

Csak egy független jelölt indul

Veresegyházon azért rendeznek választást, mert a várost 58 éve irányító Pásztor Béla februárban lemondott. Az időközi választáson egyetlen független jelölt, Cserháti Ferenc indul, a választói névjegyzékben csaknem 15 600 választópolgár szerepel. Az új polgármester megválasztásáig a főállású alpolgármester, Cserháti Ferenc látja el a polgármesteri feladatokat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

1965 óta volt a város első embere

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy Pásztor Béla veresegyházi szolgálatát 1963-ban, éppen 60 évvel ezelőtt kezdte, amikor 25 éves fiatalemberként elvállalta a Művelődési Ház irányítását. A mindig tettre kész vezetőt 1965-ben felkérték tanácselnöknek. Rövid gondolkodás után elfogadta a feladatot és 1965. szeptember 1-jén ki is nevezték az akkori község tanácselnökének. A falu fejlődése érdekében mindent megtett, az emberek az általa szervezett és vezetett társadalmi munkák sorozatával építették a települést.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Uta, járdák, iskola

Az összefogásnak és a lakosság kétkezi munkájának köszönhetően lett orvosi rendelő, iskola, benzinkút, posta, épültek utak és járdák Veresegyházon – emlékeztetett rá közleményében Veresegyház Város Önkormányzata.

Minden választást megnyert

A rendszerváltozás után nagy fölénnyel nyerte meg az első polgármester választást, ahogy, azóta is az összes önkormányzati választást, és lett tanácselnökből 1990. október 12-től Veresegyház polgármestere.

Magyarországi rekorder

Immár 33 esztendeje látja el a polgármesteri tisztséggel járó feladatokat, tanácselnöki időszakát is beleszámítva, összesen 58 évnyi településvezetői munkásságával magyarországi rekorder. Munkájának egyik mérföldköveként 1999. július 1-jén Veresegyház városi rangot kapott. Pásztor Béla hat évtizedes áldozatos munkássága nyomán az egykor „Kenyértelen Veresegyház” címmel illetett szegény sorsú falu mára a budapesti agglomeráció és az ország egyik legdinamikusabban fejlődő településévé vált.

Nem egészségügyi okok miatt

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a Pest vármegyei település első embere, Pásztor Béla nem egészségügyi okok miatt döntött a lemondás mellett, hanem azért, mert betöltötte 85. életévét és nem szeretné, hogy önmaga és a város számára méltatlan helyzet álljon elő.

 „Nem illik tovább csinálni”

„Ezt nem illik tovább csinálni. Jöjjenek a fiatalok. Én elvégeztem a dolgomat, 58 évig. Még nem mondom, hogy annyira sérült vagyok, hogy nem tudom tovább csinálni, de nem illik már… jöjjenek a fiatalok” – szögezte le Pásztor Béla a Blikknek.

Gyömrőn is voksolnak

Gyömrőn három egyéni választókerületben is voksolnak, a korábban megválasztott képviselők – valamennyien a Jó Itt Élni! Lokálpatrióta, Kulturális és Városfejlesztő Egyesület képviselői voltak – ugyanis lemondtak. Az 5. számú választókerületben három jelölt közül választhat a mintegy 1600 helybéli, a 7. számúban négy jelölt indul, és valamivel több mint kétezer választópolgár szerepel a névjegyzékben, a 8. számú egyéni választókerületben pedig három jelölt van, és mintegy 2500 választópolgár.

Négy jelölt Ráckevén

Ráckevén a 8. számú egyéni választókerület korábbi képviselője szintén lemondott. Az időközin négy jelölt indul, a választói névjegyzékben csaknem 1300 helybéli szerepel. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: polgármestert választ Veresegyház. Fotó: archív.