Az ügyészség vádirata szerint egy 6 fős társaság színlelt adásvételi szerződéssel, a közreműködő ügyvédet is megtévesztve próbálta megszerezni egy külföldön élő magyar férfi mintegy 700.000.000 Ft értékű budai ingatlanát.

Százmilliós villa

A vádirat szerint egy 37 éves férfi és 47 éves élettársa 2018. év elején színlelt adásvételi szerződéssel próbálták megszerezni egy Svájcban élő férfi Budapest II. kerületében lévő, mintegy 670.000.000 Ft értékű ingatlanát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szerepjáték

Két társuk segített nekik. Keresni kellett egy álvevőt, akinek a nevére lehet íratni a sértett ingatlanát, másikuk feladata pedig az volt, hogy találjon egy embert, aki a színlelt ügylet során a valódi tulajdonos nevében eljárva, eljátssza majd az eladó szerepét.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hamis iratok

Ezután hamis okmányt készítettek a bűntárs, mint eladó részére, ami az ő fényképét, azonban a valódi tulajdonos személyes adatait és útlevélszámát tartalmazta.

Balek ügyvéd

Ezek után egy Pest megyei ügyvédet kerestek meg és ott előadták a történetüket úgy, hogy az ingatlan 50 millió forintot ér. Ezzel az ügyvédet is átverték a vád szerint.

Földhivatal

A jogvégzett ember ezek után a tulajdonbejegyzési kérelmet benyújtotta a földhivatalhoz, amely alapján a hivatal megindította a bejegyzésre irányuló eljárást.

Svájcba is elküldték

A tulajdonbejegyzési eljárás megindításáról szóló végzés ugyanakkor kézbesítésre került a valódi tulajdonos, a sértett svájci lakcímére is, ezáltal a sértett tudomást szerzett arról, hogy a tulajdonában álló ingatlant megkísérelték megszerezni tőle.

Vissza az egész

Még idejében tudott lépni és a földhivatal a tulajdonjog bejegyzési eljárást megszüntette – írja az ügyészség közleménye.

Börtönt kérnek

A Fővárosi Főügyészség az ügyben különösen jelentős kárt okozó csalás bűntett kísérlete, valamint közokirat-hamisítás bűntette miatt nyújtott be vádiratot, a vádlottakkal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozva.

Címlapfotó: H. Szabó Sándor/MTI