Felesége elvesztése után rátalált a szerelem Körtvélyessy Zsoltra. A 81 éves, Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész párja két évvel ezelőtt hunyt el koronavírus következtében. A színész a közelmúltban egy műtéten is átesett, és már várja, hogy újra színpadra állhasson.

Már nem magányos

Körtvélyessy Zsolt már nem magányos, csaknem egy évvel ezelőtt rátalált a szerelem. Párját egy véletlennek köszönhetően ismerte meg, és hamar egymásra találtak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ő is özvegy

„Nagyon jól vagyunk a párommal, és úgy tervezzük, hogy ez már a befejezése az életünknek – utalt a Tények Plusznak arra, hogy a kedvesével tervezi a jövőjét. – Ő is özvegy, mint én. Jól megvagyok vele, szeretem.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Meg kellett műteni

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról a közelmúltban, hogy műteni kellett Körtvélyessy Zsoltot. A Barátok közt egykori Hoffer Józsefe az egyik kórteremben feküdt a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben.

Nem érezte magát jól

Körtvélyessy Zsolt elárulta, hogy már egy ideje úgy érezte, hogy nincs minden rendben az egészségével. „Volt egy enyhe, de visszatérő szédülésem, aminek utána akartam járni, mert odafigyelek az egészségemre” – mondta a színész. A vizsgálat során kiderült, hogy eltömődött egy ér a nyakában.

Csoda, hogy nem történt nagyobb baj

„Kilencven százalékos volt már az elzáródás” – nyilatkozta a művész. Az orvosok azt mondták neki, hogy ha nem fordul időben orvoshoz, akkor sztrókot is kaphatott volna. Szerencse, hogy nem késlekedett.

Mindenkinek van egy jó tanácsa

Körtvélyessy Zsolt hangsúlyozta, hogy mindenki jól teszi, ha akár egy kisebb probléma esetén is orvoshoz fordul. Ha ugyanis a tünetek alapján időben felismernek egy betegséget, akkor megelőzhető a nagyobb baj.

Intenzív osztályra került

Az operációt követően az intenzív osztályon tartották. Miután az állapota javult, átkerült egy megfigyelő kórterembe. Néha még érez fájdalmakat, de összességében jól van, mondta erről a színész.

Nem befolyásolja a műtét a munkájában

Körtvélyessy szakmai szempontból nyugodtabb időszakot él, a színházi feladataiban nem befolyásolta a műtét. Már várja, hogy amikor meggyógyul, újra dolgozhasson Kecskeméten, ahol 2008 óta tagja a színház társulatának.

Hálás az orvosoknak

Kifejezte háláját az osztályvezető főorvosnak, aki a műtétet végrehajtotta. Tisztelettel beszélt a nővérekről, ápolókról, akik elmondása szerint kedvesen bánnak vele. Elmondta, hogy még közös szelfit is készített velük.

Van, aki gondoskodjon róla

A kórházi dolgozók gondját viselik, de van látogatója is. Lánya, Kinga minden nap bemegy hozzá. “Nagyon vigyáz rám, gondoskodik rólam” – mondta Körtvélyessy Zsolt, aki néhány éve evsztette el feleségét és öccsét is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Körtvélyessy Zsolt – Forrás: Fotó: MTI/Zih Zsolt