Egy négy és egy nyolc éves gyermeke van annak férfinek, aki mintegy 200 kilométer/órás sebességgel hajtott és több rendőrautóval is ütközött kedden az M2-es autóúton, miközben menekült előlük. A 30 éves férfi családját nagyon megviselte az eset. Szerintük a férfi nem bűnöző, csak megijedt a rendőröktől, mert nem volt jogosítványa.

Filmbe illő jelenet

Amint arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt, filmbe illő autós üldözésnek lehettek tanúi az autósok kedden délelőtt az M2-es autóúton, ahol rendőrök vad hajszában üldözték az előlük menekülő Mercedest. A papucsban vezető sofőrt hosszú kilométereken keresztül üldözték, közben egy rendőrautó is összetört. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Le akarta rázni őket

A Mercedest megpróbálták leinteni a zsaruk, ő azonban nem állt meg, hanem nagy gázzal tovább hajtott. A rendőrök természetesen utána eredtek, a szemtanúk szerint a sofőr irgalmatlan tempóban próbálta lerázni üldözőit.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nekiment az őt üldözőknek

A Mercedes olyannyira vérmesen hajtott, hogy még az egyik rendőrautóra is ráhúzta a kormányt és nekiment az őt üldözők egyikének. Egy másik szemtanú szerint mind a két kocsi össze volt törve.

Nem volt rajta rendszám

A kocsin nem volt hátsó rendszám, emellett úgy tudjuk: a sofőrt már korábban eltiltották a vezetéstől. A mercis esetenként 200 km/órával is hajtotta a kocsit, amivel a zsaruk elől menekült.

Nem szállt ki magától

A leállósávban az egyik rendőrautó a férfi autója mellett megállt, és a rendőr a szolgálati fegyvert elővéve felszólította a férfit, hogy szálljon ki a kocsijából, aminek nem tett eleget, így az elkövetőt autójából kihúzták.

Ordítozott a rendőrökkel

A gyanúsított ekkor sem mutatott együttműködést, azt kiabálta a rendőröknek, hogy „megdöglenek”. Ezután a férfit megbilincselték, és előállították a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségre.

Letartózatták

A sofőrt hivatalos személy elleni erőszak bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette, rongálás és eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntettével gyanúsították meg, majd elrendelték a letartóztatását.

Veszélyeztették az életét

A férfi családja úgy gondolja: a rendőrök veszélyeztették a hozzátartozójuk életét, amikor a betonelválasztónak nyomták a kocsiját. Véleményük szerint az autó átborulhatott volna a másik oldalra, és akkor még több ember kerülhetett volna életveszélybe, mondták az RTL Híradónak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: autós üldözés az M2-es autóúton. Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK