A Solymáron élő Borbás Marcsi nevével csalók élnek vissza az interneten, akik a jóhiszemű embereket próbálják meg kihasználni és megrövidíteni. Marcsi egyébként nem az egyetlen, akinek a nevével az utóbbi időben visszaéltek.

Csalók használják ki a gyanútlanokat

Borbás Marcsi neve bizonyosan sokaknak ismerős, hiszen a televízióban éveken át vezette a Gasztroangyal című műsort, most pedig hétről hétre osztja meg gondolatait, videóit az őt követő több százezres rajongótáborral. A csalók pedig pontosan ezt próbálják meg kihasználni, ugyanis már több ízben akartak abból profitálni, hogy hiszékeny embereket vágnak át, az internet segítségével. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Visszaélnek a nevével

Marcsi nemrégiben a Story magazinnak mesélte el, hogy nagyon jól esik neki a törődés, ami a követőitől kap, egyben pedig a sajnálkozásának is hangot adott, mert kiderült, csalók élnek vissza a nevével.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Szankciókra lenne szükség

„Nagyon jóleső érzés, hogy ilyen összetartó közösség alakult ki a közösségi oldalamon. Folyamatosan szólnak, ha bármi gyanúsat észrevesznek, én pedig nagyon hálás vagyok nekik. Sajnálatos dolog, hogy egyre több ismert ember nevével élnek vissza, nagyon fontos lenne, hogy valamiféleképpen szankcionálva legyenek ezek a dolgok. Mi is tettünk hivatalos lépéseket, reméljük, sikerül a csalókat visszaszorítani” – mesélte a magazinnak Marcsi. EZ IS ÉRDEKELHET: Orvos nevében, az oltással élnek vissza a csalók, közben megjelent a veszélyesebb dél-afrikai mutáns is Magyarországon

Már többször áldozatul esett

Borbás Marcsi nevével már egyebek között próbáltak csodaszernek beállított, de semmit nem érő „fogyókúrás” tablettákat másokra sózni, de olyan is előfordult, hogy álprofilt hoztak létre a nevében, majd arról jelölgették be az embereket tömegesen, azt a látszatot keltve, hogy a tévés kezeli az oldalt.

Kecsegtető ajánlat

A profil a legtöbb esetben valamilyen kecsegtető, de igazából nem létező ajánlattal igyekezte az embereket az oldalra csalogatni, amit aztán a megfelelő mennyiségű követő elérése után, kereskedelmi céllal továbbértékesítettek. NE HAGYD KI! Megint támadásba lendültek a csalók, ezúttal telefonon próbálják csőbe húzni a gyanútlan áldozatokat

Erre kéri a követőit

Marcsi éppen ezért mindig arra kéri a követőit, hogy járjanak nyitott szemmel, illetve a saját története kapcsán elmondta, hogy ő mindig csak a hivatalos közösségi oldalán kommunikál az emberekkel, idegeneket nem szokott bejelölni sosem.

Nem ő az egyetlen, aki csalás áldozatává válik

A napokban a LikeNews hírportál számolt be róla, hogy Kis Grófo is csalás áldozata lett, ráadásul a nemrég elhunyt édesapját is belekeverték a történetbe. Mint ahogyan azt a lap írja elképesztő üzenetekkel kezdték el bombázni Kis Grófot. A gyásztó összetört bulibáró ismeretlenektől kapott üzeneteket, amelyben arról érdeklődnek, hogy a szóban forgó 500 ezer forintot, hogyan és mikor kapják meg. Mivel azonban Grófo sehol senkinek nem ajánlott ilyen összeget, rájött, hogy csalás áldozatává vált.

Elhunyt édesapját is belekeverték

Ami pedig a legrosszabb az egészben, hogy az énekes tavaly elhunyt édesapját is belekeverték az egészbe, ami még inkább szíven ütötte Grófot. „Elég sokan írtátok nekem, hogy csalók élnek vissza a nevemmel illetve édesapámat nem tisztelve közös képünk által próbálják az embereket megtéveszteni és becsapni! Erre csak annyit mondok , hogy szégyelljék el magukat ezek az emberek! Ne feledjék, Isten mindent lát és mindent hall! Kérlek benneteket, jelentsétek ti is őket, és senki ne dőljön be a csalóknak” – írta Kis Grófo a Facebookon. 

Kegyeletsértő dolog

„A bejegyzés úgy szólt, mintha én szeretett édesapám emlékére osztogatnék félmillió forintot készpénzben az első 240 hozzászólónak, akik odaírják a poszthoz, hogy Ámen! Természetesen ilyesmiről szó sincs, aljas, kegyeletsértő dolognak tartom. Szerencsére már eltűnt a bejegyzés, de hosszútávon sajnos úgy érzem, hogy tehetetlenek vagyunk a csalókkal szemben. Már több zenésztársam is áldozatául esett ennek a pofátlan átverésnek, szomorú, milyen sokan bedőlnek nekik, mindenkit arra kérek, legyen körültekintő, ne dőljön be nekik” – mondta el leplezetlen indulatokkal a Ripostnak a zenész. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemel kép: Borbás Marcsi – Forrás: Ridikül – M1