A százhalombattai Barátság Kulturális Központban Csányi Sándor adja elő nagysikerű önálló estjét, Somogyi András humorista a gödöllői Árnyas Panzióban. Az Óbudai Danubia Zenekar NŐ című koncertjét a BMC-ben élvezhetjük. a RAM Színházban a Freelusion látomásait a Queen zenéjére komponálta. A Hungexpon vasárnap estig várja a látogatókat az Utazás kiállítás, a CAPA Központban David Claerbout és Ősz Gábor vetítéseit láthatjuk. A kastélykedvelők számára izgalmas lehet egy látogatás a péceli Ráday Kastélyban.

Csányi Sándor Százhalombattán

Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra kérdésre, hogy fogytam-e? Érdemes-e a friss jogosítvánnyal vezető feleségünknek tanácsokat osztogatni a forgalomban? Nos, ezekre a kérdésekre nem tud választ adni az előadás. Viszont számos hasonló kérdést vet fel az együttélés nehézségeiről, szépségeiről, örömeiről Csányi Sándor a Barátság Kulturális Közontban Százhalombattán.

Hogyan értsük félre a nőket?

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

NŐ a BMCben

Hogyan szerelmes a férfi, hogyan szeret a nő? Főhősünk egyik központi témája volt ez, ami nem csupán halkan, de fehéren izzó magánéletéből és a központi műből, a Kékszakállúból derül ki, hanem sok egyéb énekhangra írt alkotásból is, mint ahogy nagy zeneszerzőnk szinte minden zenéjét áthatja a szemérmes érzékiség.

Az Óbudai Danubia Zenekarral

Az Óbudai Danubia Zenekar koncertje, Közreműködők: Eckhardt Gábor, Kelemen Gáspár: hegedű, Berec Laura: hegedű, Schöck Atala: mezzoszoprán, Szabó Soma: karmester, Nyíregyházi Cantemus Kórus Pro Musi.Látomások a RAM Színházban

Látomások a Queen zenéjére, virtuális térben életre kelő álomszerű jelenetek. Minden szám egy új, a zene által ihletett világot tár a néző elé, amely túlhalad az eredeti fantázián. Papp Tímea egyedi nézőpontja a zenét láttatja velünk, az ő szemléletmódján keresztül megnyílik a lehetőség a nézők számára, hogy felfedezzék saját interpretációikat. A lélegzetelállító, absztrakt és konkrét tereket, illúziókat a világhírű Freelusion készítette. 

A Queen zenéjére

Somogyi András humorest Gödöllőn

Humorban nem ismerünk tréfát! 2022.03.04-én, pénteken a jó kedved nem árnyalhatja be semmi, pláne az Árnyas Panzióban! Somogyi András humorista, a Showder Klub sztárja látogat el egy önálló humorest keretében és ennél jobb szóviccekkel és humoros sztorikkal gondoskodik arról, hogy szem ne maradjon szárazon! A hangos nevetésnek nincs határa, a jó hangulat pedig garantált! Fellépő: Somogyi András a Showder Klubból.

Az Árnyas Panzióban

Utazás kiállítás a Hungexpon

2022-ben az Utazás kiállításnak kiemelt szerepe lesz a turizmus újraindításában, hiszen a világjárvány lecsengésével, lehetőséget teremt mind új üzleti kapcsolatok kialakítására és az úti célok népszerűsítésére, mind pedig piaci szereplők tapasztalatainak, jó gyakorlatainak megosztására, hogy a pandémia után ezekre építve az üzleti élet minél hamarabb visszatérjen a normális kerékvágásba.

Tematikus napok

Március 3-án szervezi a Humen Media Hungary a Gay Travel Day-t, az LMBTQ turizmusra irányuló témákat felvonultató programot. Visszatér az Utazás kiállításra Közép-Kelet-Európa egyetlen, négy napos nemzetközi Afrika tematikus fóruma, amely ezúttal a 10. Hungary Helps Afrika Expo Budapest címet kapta. A Hungary Helps Programmal együttműködésben, a Hungary Helps Program támogatásával megvalósuló rendezvényen 22 szervezet mutatkozik be 480 nm-en, tizenöt afrikai ország képviseletében a HUNGEXPO új építésű H Pavilonjában. 

Anticamera a CAPA Központban

A Capa Központ legújabb nemzetközi kiállítása, David Claerbout belga képzőművész és az Amszterdamból hazatelepült Ősz Gábor magyar képzőművész különleges, építészeti léptékű felületekre installált hatalmas vetítéseit mutatja be ANTICAMERA címmel. A két alkotó azzal a ma egyre aktuálisabb gondolattal foglalkozik, hogy hogyan használjuk és értjük meg a képeket, hogyan hat ránk az a nagy mennyiségű fotografikus információ, ami a közösségi oldalakon, reklámfelületeken, hírportálokon, vagy az okostelefonokon megjelenik. A látványos installációk emellett olyan nyugalmi állapotot idéznek elő, amelyben a meditációhoz hasonló helyzet jön létre.

Látogatás a Péceli Ráday Kastélyban

A péceli kastély építészeti megoldásaiban felfedezhetők a Gödöllői királyi kastély stílusjegyei. A díszterem meseszép falképeit Ráday Gedeon Bernard Picart rézmetszetei felhasználásával készíttette el. Mintegy tizenkétezer kötetet számláló gyűjteménye az egyes tudományágak legkiválóbb műveit, a klasszikus alapműveket és a francia felvilágosodás irodalmát reprezentálta. A kastély pénteken, szombaton és vasárnap 10 órától várja az érdeklődőket.

Meseszép enteriőr

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/csanyisandorofficial