Nagy csinnadrattával jelentette be a HírTV a gigaigazolását hetekkel ezelőtt, sajtóhírek szerint 3 millió forintos fizetésért vették meg a korábbi hírbemondó Pálffy Istvánt. A műsorvezetőt az első adásban tett botrányos kijelentése után azonnal kirúgták.

Nem saját véleményt akar mondani

A csatorna júliusban jelentette be a műsorvezető igazolását. „A HírTV nem teljesen ismeretlen terep számomra, vendégként eddig is sok vitaműsorban szerepeltem. Most azonban már nem a saját véleményemet mondom majd el a nézőknek, hanem napról-napra a hazai közélet jelentős szereplőit, az éppen aktuális témák szakértőit kérdezem” – nyilatkozta akkor. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Igazodási pontok kellenek

Kifejtette, azt gondolják, hogy a nézők konkrétumokat akarnak megtudni, és találkozni szeretnének a hozzá hasonló gondolkodású emberekkel. Fontosak a hírek, az identitás, a pontosság és az emberek tisztelete. Igazodási pontokra és személyekre egyre inkább szükség lesz.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csúnya bukta

Igazodási pont helyett azonban csúnya bukta lett Pálffy István első HírTV-s élő adásából. A megsértett, meghurcolt társadalmi csoportok melletti kiállás fontosságáról beszélt Márki-Zay Péter, aki a vendége volt. Az egykori miniszterelnök-jelölt olyan csoportokra gondolt, mint a tanárok, egészségügyi, rendvédelmi dolgozók, katás vállalkotók vagy diákok. Pálffy István azonban úgy érezte, hogy ezt a listát érdemes lenne kiegészíteni a pedofilokkal is.

Ez hangzott el

A műsorvezető ezt mondta az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltjének: „ Én erre egy másik példát akartam hozni, és hozom is, hogy mondjuk, ugye, van az, hogy, ugye, bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség felé, iránt, mint a pedofiloké, és ugyanakkor ott vannak a gyermekeik.”

Erős párbeszéd

„Bocsánat, milyen türelemmel kell lenni a pedofília felé?” – kérdezett vissza a politikus. A műsorvezető erre így válaszolt: „A pedofil betegség felé. Azért, mert minden beteggel szemben türelmet kell tanúsítani.” Valószínűleg ez a párbeszéd verhette ki a biztosítékot a csatorna vezetőinél.

Azonnali értekezlet

A Blikk arról ír, hogy ma délután összehívtak egy szerkesztőségi értekezletet, amelyen a kollégákkal is közölték a hírt. Úgy tudják, A Napi Aktuális műsorvezetője M. Dobos Marianne lesz Pálffy helyett.

Nagyon sokat keresett

Blikk úgy értesült, a HírTV-nél nem mindenki fogadta kitörő örömmel, miután kitudódott, hogy mennyit fog keresni Pálffy István. „Az utóbbi időben többen is felmondtak, műsorok szűntek meg, egyre nehezebb körülmények között dolgozunk, miközben a remélt béremelések elmaradtak. Nem csoda, hogy nagyot néztünk, amikor megtudtuk, hogy Pálffy havonta hárommillió forintot kap a munkájáért” – mondta el a lapnak korábban név nélkül a csatorna egyik munkatársa.

Garancia a színvonalra

Ahogy írtunk róla, hosszú tárgyalási és előkészítési folyamatok előzték meg, hogy a műsorvezető a Hír TV gárdáját erősítse. „Felkészültsége, tapasztalata és szakértelme garanciát jelent arra, hogy a HírTV továbbra is színvonalas és informatív műsorral informálja nézőit” – vélekedett akkor a Hír TV főszerkesztője. Velkovics Vilmos hozzátette, sok újítást terveznek a Napi aktuális című műsorban, amelynek megalkotásában számítanak a műsorvezető tapasztalatára.

Oroszlánrészt vállalt a TV2 indulásában

Pálffy István pályafutását a ’80-as évek végén kezdte a Magyar Rádiónál, később a Magyar Televízió műsorvezetője lett. 1997-ben az akkor induló TV2 egyik legmeghatározóbb személyisége volt, együtt vezette Stahl Judittal a csatorna hírműsorát. 2002-ben aztán D. Tóth Kriszta oldalán vezette a közszolgálati televízió esti híradóját egészen 2008-ig. Ekkor a Panoráma című heti hírháttérműsor házigazdája lett, illetve egy évad erejéig a Kupé című vasúti műsort is vezette. 2010-ben aztán a politika felé fordult.

Majd ismét az állami média következett

Ekkor a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője lett, majd 2014-ben ismét az állami média háza tájékán tűnt fel: a Médiaszolgáltatás-Támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nemzetközi kapcsolataiért felelős tanácsadója lett. 2015 és 2019 között pedig Magyarország dublini nagykövete volt, 2020 óta pedig a Duna Média televíziós médiaszolgáltatási vezetője. Új megbízatása kapcsán pedig izgatottan nyilatkozott a hatalmas szakmai tapasztalattal rendelkező tévés. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Pálffy István – Forrás: Hír TV